Avižinių dribsnių ir kopūsto blynai pigus, kūno formas saugantis ir vaikams draugiškas patiekalas. Net nežinau ar blynais, ar kotletukais juos vadinti. Na, tikriausiai, jei valgysite vienus ar su padažu, tai reiktų vadinti blynais, o jei su kalnu daržovių – tai jau kotletukai. Nustebsite, kaip toks paprastas patiekalas gali būti toks skanus.
Šį kartą mano avižinių dribsnių ir kopūsto blynai, na, tokia mano šaldytuvo likučių improvizacija.

Reikės:
250 g avižinių dribsnių
250 g tarkuoto pekino kopūsto
50 g tarkuoto čederio sūrio
1 kiaušinio
2 a.š. česnako granulių
druskos ir pipirų
Avižas sumaišome su tarkuotu kopūstu ir paliekame per naktį ar bent pusdieniui išbrinkti, įmušame kiaušinį, sudedame prieskonius. Išmaišome. Formuojame norimo dydžio blynelius ar kotletukus ir kepame įkaitintoje keptuvėje.
