Neįkyraus šokoladinio skonio avižinių miltų šokoladainis su lazdyno riešutais ir šokolado gabaliukais patiks ir nedidžiausiems smaližiams. Saldus ir drėgnas. Avižinių miltų šokoladainis tiks ir į vaikų užkandžių dėžutes, ir prie arbatos puodelio užkandžiui.
Reikės:
150 g avižinių miltų ( pilno grūdo speltos ar miltų mišinio)
2 v. š. kakavos miltelių
1 a.š. kepimo miltelių
180 g tirpinto sviesto
100 g juodojo šokolado
120 g skysto medaus
3 kiaušinių
žiupsnelio druskos
50 g lazdyno riešutų
1. Dubenyje sumaišome miltus, kakavos miltelius, druską ir kepimo miltelius.
2. Su sviestu ištirpiname 50 g juodojo šokoladu. Ištirpusią masę perpilame į dubenį, įpilame medaus. Įmušame kiaušinius, išmaišome. Suberiame birius ingredientus. Išmaišome
3. Norimo dydžio gabalėliais susmulkiname riešutus ir 50 g juodojo šokolado. Įmaišome į šokoladainio masę. Šokoladainį supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
4. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
5. Valgome atvėsusį.