Avižų dribsnių sausainiai be cukraus buvo pagaminti, nufotografuoti, suvalgyti ir nugulė receptas bent pusei mėnesio į stalčius. Vis galvojau, kad tik nepamirščiau recepto…
Laiko neturėjau ir dėl to visada galiu kaltinti darbą… gyvenimo ironija, bet kiek jame darbo! O po darbo laiką leidžiame su zuikiu, kompiuterį keičia vaikiški žurnalai, knygos, žaidimai, piešimas ir pokalbiai su pypliu… O savaitgaliai… jie skirti ežerams ir paskutinių saulės spindulių gaudymui.
O apie receptą (jei kam įdomu). Kam gali nepatikti tik avižų dribsnių sausainiai be cukraus, su riešutų sviestu ir datuėmis, tik 4 ingredientų sausainukai? Jų net kepti nereikia, o valgys visa šeima. Be pridėtinio cukraus, o pagardinus riešutais tik dar skaniau būtų.
15 min + stingimo laikas
Reikės:
90 g Dobele EKO Viso grūdo avižų dribsnių
140 g datulių be kauliukų
140 g riešutų sviesto
90 g šokolado
Jei norisi – riešutų, džiovintų vaisių
Maisto smulkintuvo pagalba avižas sumalame iki miltų. Sudedame datules, riešutų sviestą ir dar kartą viską sutriname iki vientisos masės. Iš gautos masės formuojame sausainius. Išlydome šokoladą ir juo apliejame sausainius.
Dedame 20 minučių į šaldymo kamerą, kad sustingtų.