Baklažanų lazanija su mėsos padažu labai geras pasirinkimas norint suvartoti daugiau daržovių ar mažinant angliavandenių skaičių. Sotus patiekalas.
Baklažanai labai populiari mažai angliavandenių turinti daržovė ir turiu prisipažinti, ji labai retas svečias mano virtuvėje. Tai vienas tų maisto produktų, apie kurį visada sakome, kad nemėgstame, tačiau tikroji tiesa, kad jų net neragaujame. Prisižiūrėjau daugybę receptų, kur baklažanai tampa vienu pagrindinių ingredientų… ir taip vieną dieną iškepė ši daugybe sūrio gardinta baklažanų lazanija su mėsos padažu.
50 min
2 porcijos
Reikės:
1 didelio baklažano
1 skardinės pomidorų savo sultyse
2 puodelių riebaus ricotta sūrio
2 puodelių mocarelos sūrio
1 puodelio parmezano sūrio
bazilikų
1 valgomojo šaukšto džiovinto raudonėlio
400 g maltos mėsos
1 kiaušinio
1 česnako skiltelės
Nupjaukite baklažanų galus ir supjaustykite juos išilgais 0.5 cm griežinėliais (turi gautis apie 8-10 išilgų griežinėlių). Kiekvieną baklažano gabaliuką įtrinkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų. Kepkite apie 7 minutes 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kol baklažanai kepa, į įkaitintą su lašeliu aliejaus keptuvę sudėkite supjaustytą česnaką. kepkite, kol česnakas šiek tiek suminkštės. Sudėkite maltą mėsą, pakepkite. Sudėkite pomidorus savo sultyse, druskos ir dar patroškinkite, kol padažas sutirštės. Tada atvėsinkite.
Dideliame dubenyje sumaišykite rikotą, parmezaną, kiaušinį ir baziliką. Maišykite, kol visi ingredientai gerai susimaišys.
Kepimo inde paskleiskite 1/2 gautos mėsos padažo masės, tada uždėkite 4 skilteles baklažano. Pusę sūrio mišinio paskleiskite ant baklažanų. Sudėkite likusį mėsos padažą, ant jo -sūrio mišinį. Uždėkite pjaustytą mocarelą.
Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite 200 ° C temperatūroje 30 minučių, tada 10 minučių atidengus foliją. Prieš supjaustydami, leiskite lazanijai pastovėti 10–15 minučių.