Blynai su grūdėta varške ne tik sveiki, bet ir be galo purūs bei gardūs. Jie puikiai tinka kepti keptuvėje naudojant kalėdines formeles – mažos žvaigždutės, eglutės ar elniukai privers vaikus šypsotis! Tai idealus užkandis mokyklos priešpiečių dėžutei – sotus, maistingas ir patogus valgyti. Be to, blynai natūraliai saldinami medumi, todėl jie yra sveikesnė alternatyva įprastiems saldiems kepiniams.
Patarimas: Jei kepate formelėse, užtikrinkite, kad jos būtų nepridegančios (jokiu būdu ne plastmasinės) arba ištepkite jas aliejumi. Blynelius atvėsinkite prieš dedant į priešpiečių dėžutę, kad neprarastų purumo.
Jei su nekantrumu jau laukiate Kalėdų, būtinai perverskite šį mano straipsnį su mano TOP 10 valgomų dovanų.
10-12 blynelių
25 minutės
200 g grūdėtos varškės (vandenį nuvarvinau per sietelį)
2 kiaušinių
2 v.š. medaus arba agavų sirupo (vaikams iki 2 metų), taip pat galima nesaldinti visai
100 g ryžių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml (3 ½ šaukštai) pieno (galima pakeisti augaliniu pienu)
žiupsnelio cinamono (nebūtina, bet suteikia kalėdinio aromato)
aliejus keptuvei (pvz., kokosų ar alyvuogių)
Į dubenį sudėkite grūdėtą varškę ir šakute lengvai ją sutrinkite. Įmuškite kiaušinius, įmaišykite medų ir pieną, kol masė taps vientisa.
Atskirame dubenyje sumaišykite ryžių miltus, kepimo miltelius ir, jei norite, cinamoną. Sausus ingredientus palaipsniui įmaišykite į šlapią masę. Tešla turėtų būti tiršta, tačiau lengvai maišoma – jei per tiršta, įpilkite dar truputį pieno.
Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir patepkite aliejumi. Jei naudojate formeles, jas švelniai įkaitinkite, kad tešla neliptų. Į formeles pilkite po šaukštą tešlos ir kepkite 2–3 minutes iš vienos pusės, kol paviršius pradės burbuliuoti. Atsargiai apverskite ir kepkite dar 1–2 minutes.
Patiekite su šviežiais vaisiais, natūraliu jogurtu ar trupučiu medaus.