Cukinijų blynai

Cukinijų blynai dar vienas receptas iš cukinijų, nes koks ruduo be patiekalų iš cukinijų? Ši plačiai Lietuvoje auginama daržovė naudojama troškiniams, kepiniams, sriuboms ir net desertams. Šį kartą siūlome išbandyti cukinijų blynus su varške. Šie minkšti, purūs cukinijų blynai tinka ne tik pusryčiams, bet ir pietums ar sočiai vakarienei.

Cukinijų blynai

30 min

4 porcijoms reikės:

1 didelės nuplautos, nuskustos, su išimtomis sėklomis cukinijos

300 g varškės

3-4 kiaušinių

4 v.š. avižinių miltų (tinka ir kiti miltai)

druskos

aliejaus kepimui

Cukinijas sutarkuojame stambia tarka.

Į tarkius sudedame varškę, įmušame kiaušinius, įberiame druskos išmaišome. Įdedame miltų ir dar kartą viską išmaišome. Jei tešla skystoka – įdedame dar miltų.

Į aliejumi išteptą ir įkaitintą keptuvę dedame po šaukštą blynų masės. Blynus kepame 3-4 minutes (kepimo laikas priklausys nuo blynų storio), apverčiame ir dar pakepame kitą pusę.

Valgome su grietine, natūraliu jogurtu ar mėgstamu padažu.

Cukinijų blynai

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos