Cukinijų blynai dar vienas receptas iš cukinijų, nes koks ruduo be patiekalų iš cukinijų? Ši plačiai Lietuvoje auginama daržovė naudojama troškiniams, kepiniams, sriuboms ir net desertams. Šį kartą siūlome išbandyti cukinijų blynus su varške. Šie minkšti, purūs cukinijų blynai tinka ne tik pusryčiams, bet ir pietums ar sočiai vakarienei.
30 min
4 porcijoms reikės:
1 didelės nuplautos, nuskustos, su išimtomis sėklomis cukinijos
300 g varškės
3-4 kiaušinių
4 v.š. avižinių miltų (tinka ir kiti miltai)
druskos
aliejaus kepimui
Cukinijas sutarkuojame stambia tarka.
Į tarkius sudedame varškę, įmušame kiaušinius, įberiame druskos išmaišome. Įdedame miltų ir dar kartą viską išmaišome. Jei tešla skystoka – įdedame dar miltų.
Į aliejumi išteptą ir įkaitintą keptuvę dedame po šaukštą blynų masės. Blynus kepame 3-4 minutes (kepimo laikas priklausys nuo blynų storio), apverčiame ir dar pakepame kitą pusę.
Valgome su grietine, natūraliu jogurtu ar mėgstamu padažu.