Cukinijų blynai yra vienas tų receptų, kurie sukurti vaikams, bet tinka ir suaugusiems, kurie vengia kvietinių miltų, glitimo ar kiaušinių.
Šaldytuve vieniša voliojosi jauna cukinija, kuri prašyte prašėsi būti pagaminta. Nusprendžiau, jog ji virs mažojo princo cukinijos blynais (na, tiesiog jos buvo permažai visai šeimai). Cukinijų blynų receptų daugybė: įmantrių, paprastų ar su priedais, tik spėk gaminti, bet man reikėjo pačio pačio paprasčiausio. Na, tokio, kuriame nebūtų kvietinių miltų ir kiaušinių, tokio, kuris tiktų patiems mažiausiems, na, aišku ir suaugusiems.
30 min
1-2 porcijos
Reikės:
1 jauna sutarkuota cukinija
1 v. š. avižinių miltų (gali reikėti daugiau atsižvelgiant į cukiniją)
2 v. š maltų linų sėmenų sumaišytų su 5 v.š. vandens (arba 1 kiaušinio)
druskos, pipirų
Sutarkuojame cukiniją ir per marlę nuspaudžiame kiek įmanoma daugiau skysčio. Pasigaminkite kiaušinius: maltų linų sėmenis susimaišome su vandeniu. Į dubenį sudedame sutarkuotą cukiniją, miltus, “kiaušinį”, druską, pipirus ir viską gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant vidutinės ugnies kepame blynus. Iškeptus blynelius dedame ant popierinių rankšluosčių-pašaliname nereikalingą riebalų perteklių.
Ir štai cukinijų blynai kūdikiams iškepti.