Datulių triufeliai tikras energijos užtaisas, natūralus cukrus suteiks šventiniu laikotarpiu reikalingos energijos, o datulėse esančios naudingos medžiagos praturtins organizmą skaidulomis, geležimi, kaliu ir magniu. Datulių triufeliai patiks didžiausiems smaližiams.
Paruoštus triufelius geriausia laikyti šaldytuve ar šaldymo kameroje.
Reikės:
150 g datulių
150 g juodojo šokolado
150 g kokosų pieno (riebaus)
1 a.š. vanilės
kakavos
Iš datulių išimame kauliukus. Jei datulės kietos, jas pamirkome vandenyje apie 10 minučių. Trintuvo pagalba datules su 2 valgomais šaukštais kokosų pieno sutriname iki vientisos masės. Garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje ištirpiname šokoladą su likusiu kokosų pienu. Ištirpusį šokoladą atsargiai sumaišome su datulėmis, įpilame vanilės, išmaišome.
Gautą masę sudedame į dubenį, kepimo formą ar panašiai, uždengiame maistine plėvele ir dedame valandai į šaldytuvą, kad masė sutvirtėtų ir būtų ją lengva formuoti.
Masei sutvirtėjus iš jos formuojame rutuliukus ir pastaruosius gausiai apvoliojame kakavoje.
Triufelius šaldytuve galima laikyti savaitę.