Artimųjų Rytų įkvėpti falafeliai kūdikiams (mano atveju dėl savo formos gal net labiau avinžirnių “piršteliai” kūdikiams) yra veganiški ir lengvai pagaminami. Puikiai tinka mažiesiems piršteliams. Falafeliai kūdikiams gali būti papatiektas su pita, padažu ir salotomis. Šie falafeliai gausūs skaidulų, kurios saugo nuo vidurių kietėjimo, baltymų ir vitaminų. Sotūs ir tinkami nuo 6 mėnesių. Galima kepti keptuvėje, karšto oro gruzdintuvėje arba orkaitėje.
12 falafelių
1 skardinės avinžirnių
1 a.š. maltos kalendros
1 a.š. maltų kmynų
2 a.š. džiovintų petražolių
1 a.š. čęesnako granulių
2 v.š. avinžirnių arba kitų miltų
1 v.š. aliejaus kepimui
Avinžirnius nusausinkite ir suberkite į dubenį kartu su prieskoniais, žolelėmis ir miltais.
Šakute sutrinkite visus ingredientus, kol susidarys tiršta pasta. Iš masės formuokite pirštelius arba rutuliukus, kuriuos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aliejumi patepkite pirštelius/rutuliukus ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol falafeliai iškeps (po 15 min apverskite).
Arba kepkite įkaitintoje su šlakeliu aliejaus keotuvėje apie 4 minutes kiekvieną pusę.