Garuose virta žuvis skanus ir sveikas pasirinkimas nuo pirmųjų šaukštų (mažiausiems nedėkite druskos).
Idealus būdas sveikam maistui ruošti – maisto gaminimas garuose. Tokio maisto apdorojimo dėka išlaikomos natūralios maisto savybės. Garuose maistas verda žemoje temperatūroje, todėl jame išlieka daugiau skaidulų ir jis neperverda, daržovės išlaiko spalvą ir netęžta.
Šį kartą jūsų dėmesiui garuose virta žuvis.
15 min
2 porcijos
Reikės:
400 g žuvies
400 g šaldytų žirnelių,
1 vidutinės morkos
druskos, pipirų
500 ml sultinio
200 ml natūralaus jogurto
Padažui:
1 tarkuoto agurko
druskos
Į puodą supilame sultinį, uždedame garinimui skirtą talpą, įdedame žuvį, uždengiame dangčiu. Gariname apie 5 minutes. Prie žuvies sudedame smulkiai supjaustytas daržoves ir garuose viską pakaitiname 5 minutes.
Sumaišome padažo ingredientus.
Žuvį su daržovėmis sudedame į lėkštę, valgome su padažu.