Jogurtas su keptais persikais yra ne tik skanus, bet ir sveikas užkandis tiek vaikams, tiek suaugusiems, tiek kūdikiams. Tinka mažylį susipažindinus su pieno produktais. Jogurtas su keptais persikais yra paprasta, bet maistinga skonių kombinacija vitaminais ir baltymais papildisianti vaiko mitybą bei supažindinanti su naujais skoniais. Vyresniems nei 2 metai vaikams jogurtą galite pasaldinti mėgiamu natūraliu saldikliu.
1 stiklinės nesaldinto jogurto
1 persiko
1 šaukštelio cinamono (pasirinktinai)
Šiek tiek šviežiai spaustų citrinų sulčių
Sviesto arba aliejaus kepimui
Persiką nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
Įkaitinkite keptuvę su nedidele aliejaus arba sviesto kiekiu. Sudėkite persikus, kepkite, kartais pamaišydami, kol jie taps minkšti (apie 5-7 minutes). Pabarstykite cinamonu. Leiskite obuoliams atvėsti (pora minučių).
Į jogurtą sudėkite obuolius, įpilkite citrinos sulčių. Kūdikiams, kurie nevalgo gabaliukais arba norėdami pagaminti tyrelę, sutrinkite visus ingredeintus iki vientisos masės.