Kefyro panakota su mangu – gaivus sveikas ir paties mažiausiems tinkantis desertas.
20 min + stingimo laikas
3 porcijoms reikės:
Kefyro panakota su mangu kefyro sluoksniui:
500 ml kefyro
100 ml vandens
1 v.š. želatinos
3-4 v.š. medaus, agavų, klevų sirupo ar kito saldiklio (rinkitės pagal vaikų amžių ar poreikius)
Mango sluoksniui:
1 prinokusio mango
1 v.š. citrinos sulčių
60 ml vandens
1 a.š. želatinos
Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną su vandeniu.
Želatinai atvėsus, pastarąją sumaišome su kefyru ir medumi. Masę išpilstome į stiklines ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
Pirmajam sluoksniui sustingus, gaminame antrąjį. Ištirpiname želatiną.
Mangą nulupame, supjaustome, sutriname su citrinos sultimis iki tyrės. Įmaišome želatiną. Mango tyrę išpilstome ant sustingusios panakotos.