Keptas sumuštinis su kukurūzais ir sūriu

Keptas sumuštinis su kukurūzais gali būti vienas iš Jūsų vaikų priešpiečių dėžutės džiaugsmų! Mano pirmokas yra išrankus valgytojas, kaip ir dauguma vaikų – kuo mažiau ingredientų, tuo jam geriau. O ir priešpiečių dėžutės mokykloje klausimas iki šiol man itin aktualus ir neduodantis ramybės. Šį kartą naudojau jam patinkančius ingredientus, duonos vidurį išpjoviau sausainių kepimo formele (kepurė ten jei ką 🙂 ), o patį sumuštinį kepiau keptuvėje su trupučiu sviesto.

Taigi, šis keptas sumuštinis su kukurūzais ir sūriu yra puikus pasirinkimas vaikų priešpiečių dėžutei. Jis sotus, kupinas baltymų ir kalcio iš sūrio, o salstelėję kukurūzai suteikia malonų skonio akcentą. Jį lengva paruošti, o atvėsęs jis išlieka skanus ir tinkamas vaikams patogiai valgyti mokykloje. Šiame recepte naudojami paprasti ingredientai, kuriuos dažniausiai turime po ranka.

Dar keli patarimai:

  1. Duona: Rinkitės pilno grūdo arba viso grūdo duoną – ji suteiks daugiau skaidulų ir sotumo.
  2. Kukurūzai: Čia puikiai tinka šaldyti kukurūzai, tiesiog prieš dedant atitirpinkite juos. Konservuoti kukurūzai taip pat puikus pasirinkimas – tik gerai nusausinkite.
  3. Tepamas sūris: Rinkitės kuo natūralesnį variantą be priedų, su mažiau druskos.
  4. Supakavimas: Kad sumuštinis išliktų traškus, prieš dedant į dėžutę leiskite jam šiek tiek atvėsti, kad garai likę dėžutėje nesuminkštintų duonos.

Daugiau keptų sumuštinių receptų ieškokite

10 keptų sumuštinių idėjos bei antroji šio straipsnio dalis

10 keptų sumuštinių idėjų (2 dalis)

Keptas sumuštinis su kukurūzais ir sūriu

2 sumuštiniai:

4 riekės pilno grūdo duonos

2 šaukštai tepamo sūrio

2 šaukštai konservuotų arba šaldytų (atšildytų) kukurūzų

50 g sūrio supjaustyto riekelėmis (pvz., mocarelos ar čederio)

Sviestas arba alyvuogių aliejus keptuvės patepimui

Tepamą sūrį sumaišykite su kukurūzais ir tolygiai paskirstykite ant dviejų duonos riekelių.

Ant įdaro uždėkite sūrio ir uždenkite likusiomis duonos riekelėmis.

Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir lengvai patepkite sviestu arba aliejumi. Sumuštinius kepkite po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol duona taps traški, o sūris išsilydys.

Leiskite sumuštiniui šiek tiek atvėsti, supjaustykite pusiau ar į ketvirčius ir dėkite į priešpiečių dėžutę.

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos