Šios keptos bulvės su feta yra įkvėptos virusinės keptų makaronų su feta tendencijos. Sodrus, maistingas ir kvapnus garnyras tobulai tinka visai šeimai. Puikiai dera su mėsos ir žuvies patiekalais. Galima valgyti ir vienas. Paruošite per maždaug 45 minutes ir, svarbiausia, vienoje keptuvėje! Sudie, indų krūva!
Dar keli patobulinimai, žinoma, jei to norite! Keptos bulvės su feta taps dar gardesnės…
- Į skardą taip pat galite įdėti vyšninių ar saulėje džiovintų pomidorų. Dar daugiau skonių ir daržovių!
- Kai patiekalas bus beveik paruoštas, na, 20 minučių prieš baigiant į skardą įdėkite avinžirnių, o baigus kepti – alyvuogių, raudonąjį svogūną. Soti ir gardi vakarienė paruošta.
Jei dar neragavote, rekomenduoju išbandyti ir šį saldžiųjų bulvių su feta receptą.
Orkaitėje keptos bulvės su tunu
Pačio netikriausio zuikio piemenėlių pyragas
3 porcijos
45 minutės
Reikės:
2 didelės bulvės
200 g fetos sūrio
1 a.š. džiovintų čiobrelių
1 a.š. džiovintų raudonėlių
1 a.š. druskos
1 a.š. juodųjų pipirų
1 česnako galva (nupjauta viršus)
1 citrinos, supjaustytos ketvirčiais
1 valgomasis šaukštas medaus
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
Nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite bulves. Įdėkite čiobrelių, raudonėlių prieskonių, druskos ir pipirų kartu su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus. Išmaišykite.
Į skardos vidurį įdėkite fetos, įdėkite česnako, citrinos, apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejų.
Kepkite bulves ir fetą 45–55 minutes, kol bulvės taps auksinės spalvos, tačiau po 35 minučių pašalinkite česnaką, jei atrodo, kad jis sudegs. Iš odelių išspauskite česnako skilteles ir aštriu peiliu sutrinkite jas. Pašalinkite citrinas. Išmaišykite bulves su iškepusia feta, trintu česnaku.