Keptų morkų salotos su Tahini pasta yra vienas mano mėgiamiausių rudens ir žiemos patiekalų. Tokias salotas pagaminti lengva ir jų gamyba nereikalauja daug laiko. Tai subalansuotas maistingas, o svarbiausia – puikaus skonio patiekalas tiksintis ir vakarienei, ir pietų dėžutei darbe.
Keptų morkų salotos su Tahini pasta pagaminsite per 30 min
2 porcijoms reikės:
150 gramų sausų lęšių
7-8 (apie 300 g) pusiau perpjautų vidutinio dydžio morkų
1 a.š. alyvuogių aliejaus
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. pipirų
60 gramų žalumynų (špinatų, rūkalos ar pan.)
Padažui:
3 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. tahini pastos (sezamo sėklų pastos)
1 a.š. dižono garstyčių
1/4 a.š. klevų sirupo arba medaus
1/4 a.š. druskos, pagal skonį
1 susmulkinta skiltelė česnako
Pagardinimui:
saujos granatų sėklų
Nuplautus lęšius sudedame į puodą, gausiai užpilame vandeniu, lęšius užviriname sumažiname ugnį ir uždengę puodą dangčiu ant vidutinės ugnies troškiname 20–25 minutes. Išvirusius lęšius nukošiame, kad neliktų ant jų vandens.
Kol verda lęšiai, paruošiame morkas. Morkas įtriname aliejumi ir prieskoniais, sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame 10-15 minučių 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje arba tol, kol morkos suminkštės.
Sumaišome padažo ingredientus.
Lėkštėje sudedame visus salotų ingredientus, sumaišome, užpilame padažu.