Šie kreminiai bulvių virtiniai (gnocchi) su burata yra pakankamai paprastai pagaminami, tačiau tuo pačiu ir gardūs. Pagaminami per 30 minučių iš 7 paprastų, šviežių ingredientų. Kreminiai bulvių virtiniai (gnocchi) su burata gali tapti viena mėgstamiausių šeimos vakarienių.
Recepto patobulinimai:
- Įdėkite mėsos. Praturtinkite šį receptą baltymais ir įdėkite vištienos, kalakutienos ar troškintų krevečių.
- Paaštrinkite. Jei norisi aštrumo ir jei negaminate vaikams, į padažą įpilkite ½–1 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų/paprikos dribsnių
- Įdėkite daržovių: Lengviausias būdas pridėti daržovių yra šį padažą pagardinti šviežiais špinatais. Taip pat tinka grybai, pankoliai.
30 minučių
Reikės:
1 pakuotės bulvių virtinių (gnocchi), rinkausi be glitimo
½ puodelio riebios grietinėlės
1 pakelio burrata sūrio
⅓ puodelio alyvuogių aliejaus
6 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių
100 g vyšninių pomidorų
1 a. š druskos
½ a. š maltų juodųjų pipirų
½ puodelio suplėšytų šviežių baziliko lapelių
Pasūdytą vandenį dedame ant viryklės. Tuo tarpu keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Įdedame česnaką ir kepame apie 2 minutes, kol pakvips česnaku. Sudedame pomidorus, retkarčiais pamaišydami verdame, kol dauguma pomidorų suirs, maždaug 10–12 minučių. Pagardiname druska ir juodaisiais pipirais. Sumažiname ugnį iki vidutinės ir įmaišome grietinėlę.
Vandeniui užvirus puode, sudedame bulvių virtinius, verdame tiek, kiek nurodyta ant pakuotės iki al dente. Pasiliekame 0,5 puodelio nuo virtinių virimo likusio vandens.
Bulvių virtinius sudedame į keptuvę su pomidorų padažu, padažą nuolat maišome, kol sutirštės, apie 2 minutes. Įmaišome šviežio baziliko. Burratą sulaužome gabalėliais ir tolygiai paskirstome ant virtinių.