Kukurūzų traškučių užkepėlė su malta kalakutiena – tai paskutinis receptas, kuris buvo skirtas žurnalo “Tavo vaikas” Tėčio dienos progai. Kaip minėjau kažkada anksčiau, receptai buvo kuriami pagal 2 tėčius: mano ir mano zuikio. Kukurūzų traškučių užkepėlė su malta kalakutiena pritaikyta mano vyro bei mažojo zuikio skoniui. Skanaus!
30 min
4 porcijos
Reikės:
400 g maltos kalakutienos krūtinėlės (ar kitos mėsos)
kukurūzinių traškučių (pagal poreikį)
200 g mėgstamo sūrio
1oo g konservuotų pupelių
100 g konservuotų kukurūzų
100 g vyšninių pomidorų
1 svogūno
konservuotų jelapeno pipirų (nebūtina)
rūkytos paprikos prieskonių (pagal poreikį)
saldžiosios paprikos prieskonių (pagal poreikį)
česnako granulių (pagal poreikį)
Padažui:
300 g graikiško jogurto
1 a.š. česnako granulių
druskos, pipirų
Svogūną supjaustykite ir kepkite keptuvėje, kol suminkštės. Sudėkite maltą mėsą ir ją apkepinkite. Sudėkite prieskonius, druską, pipirus, įpilkite apie 50-70 ml vandens. Vis pamaišydami troškinkite apie 7-10 minučių.
Kukurūzų traškučius sudėkite į karščiui atsparų indą. Ant jų paskirstykite mėsą, pupeles, kukurūzus, jelapeno pipirus. Viską gausiai pagardinkite sūriu. Kepkite 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6 minutes, kol sūris išsilydys.
Gamindami padažą sumaišykite visus padažo ingredientus.