Lašišos ir saldžiosios bulvės suktinukai be glitimo, sveiki, draugiški vaikams, tinkami į pietų dėžutes.
Ar norite į savo vaiko (ar savo) racioną įtraukti daugiau žuvies, bet nežinote, kaip tai padaryti? Išbandykite šiuos labai lengvai pagaminamus lašišos suktinukus su saldžiomis bulvėmis. Šie lašišos ir saldžiosios bulvės suktinukai yra skanus, daug geležies turintis patiekalas ar užkandis. Be to, šie suktinukai yra draugiški kūdikiams, dėl savo tekstūros ir formos tinkantys supažindinti savo mažylį su žuvimi.
40 min
2-3 porcijos
Reikės:
400 g lašišos be odos ir kaulų (supjaustytos kubeliais)
1 išvirtos vidutinės saldžiosios bulvės minkštimo
1 kiaušinio
kepimui alyvuogių aliejaus
½ svogūno supjaustyto kubeliais
2 susmulkintų skiltelių česnako
1 ¼ puodelio avižų
2 puodelių špinatų
Supjaustykite daržoves.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir sudėkite svogūnus, česnaką. Troškinkite 2-3 minutes, kol daržovės suminkštės. Suminkštėjusias daržoves supilkite į maisto smulkintuvą.
Keptuvę grąžinkite ant ugnies ir sudėkite špinatus. Troškinkite apie 2 minutes.
Į maisto smulkintuvą su svogūnais ir česnaku sudėkite lašišą, saldžiosios bulvės minkštimą, avižas. Sutrinkite iki vientios masės, sudėkite špinatus. Ir dar kartą viską sutrinkite iki vientisos masės.
Drėgnomis rankomis iš masės suformuokite suktinukus, kuriuos sudėkite į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę. Kepkite, kol suktinukai pagels.
Suktinukus perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.