Levandų ledai dar vienas mano eksperimentas virtuvėje su levandomis. Nors buvo laikai, kai negalėjau pakęsti levandų kvapo, o tada dirbau su grožio ir sveikatos prekėmis, kur levandos yra labai mėgstamas ingredientas. Didžioji mano darbo dalis buvo susijusi su marketingu, prekių aprašymais… o rekomenduoti prekę, kurios kvapas tave iš tolo erzina lengva nėra… bet dabar yra priešingai! Subrendau iki to, kai levandas norisi matyti, įkvėpti ir gal net… paragauti.
Šį kartą grietininiai levandų ledai. Subtilūs, kitokie. Na, tikras Prancūzijos Provansas.
2 porcijoms reikės:
- 2 v.š. levandų žiedų
- 2 v.š. agavų sirupo
- 400 g riebios grietinėlės
Levandų žiedus su klevų sirupu pakaitiname, nukeliame nuo ugnies, uždengiame ir paliekame valandai kambario temperatūroje. Į dubenį supilame grietinėlę, levandų ir agavų sirupo mišinį, išmaišome ir paliekame 30 minučių-valandai. Per tankų sietelį perkošiame grietinėlę, stengdamiesi išspausti kiek galima daugiau aromato iš sietelyje likusių levandų. Grietinėlę išplakame iki putų ir dedame į šaldymo kamerą. Po 10 minučių ledus dar kartą išmaišome. Tą patį padarome po 30 minučių. Procedūrą kartojam kas 30 minučių tol, kol ledai sušąla tiek, jog nebepasiduoda jokiems bandymams išmaišyti.
Arba sušalusius ledus ištraukiame, paliekame dešimčiai minučių kambario temperatūroje ir plaktuvo pagalba sutriname iki vientisos masės.