Lietiniai iš speltos miltų skanus ir sveikesnis pusryčių pasirinkimas. Nežinau, kas sugalvojo, kad blynai tik vaikams, bet jie tikrai suklydo. Ploni lietiniai iš speltos miltų su daugybę uogų ar vaisių tai tikri karališki mamiški pusryčiai tingiam sekmadienio rytui.
30 min
2 porcijos
Reikės:
2 kiaušinių
1 stiklinės pilno grūdo speltos miltų
1 stiklinės pieno
3 v.š. aliejaus
Žiupsnelio druskos
Išplakite kiaušinius, suberkite miltus ir supilkite pieną. Išplakite. Įberkite druskos, supilkite aliejų ir išmaišykite. Tešlą palikite pastovėti 15-30 minučių, o prieš kepant tešlą išmaišykite dar kartą.
Keptuvę įkaitinkite ir ištepkite riebalais. Pilkite po samtį blynų tešlos (blynelis turi būti plonas ir dengti visą keptuvės paviršių), ir iš karto pavartykite keptuvę taip, kad tešla tolygiai pasidengtų ant keptuvės dugno. Kepkite tol, kol krašteliai šiek tiek pasikels į viršų, o visas blynelio paviršius taps sausas. Staigiu ir atsargiu judesiu paėmus už blyno krašto apverskite blyną. Apverstą pusę pakaitinkite dar 6-7 sekundes, o iškeptą blynelį suverskite į lėkštę.
Gardinkite šviežiomis uogomis, vaisiais ar uogiene.