Makaronai azijietiškai pagaminami itin greitai, na, kaip ir visi makaronų patiekalai. Gardūs ir švelnūs, pritaikyti vaikučių skoniams, be mėsos.
Mūsų šeima makaronus mėgsta labai labai… Tiek labai, jog galėtume valgyti juos kasdien. Makaronus paruošti lengva, o pagardų, padažų ir priedų pasaulis toks platus, todėl šie ir nusibosti negali.
Šį kartą pietums siūlau pasigaminti azijietiškai paruoštų makaronų. Patiems mažiausiems ir riešutams alergiškiems vaikams siūlau į makaronus nedėti riešutų, o vietoj padažo patarkuoti kieto sūrio ar pagardinti grietinėlės padažu.
30 min
2-3 porcijoms reikės:
300 g “Dobele” kietagrūdžių makaronų
1 vnt. paprikos
saujos špinatų
saujos vyšninių pomidorų
saujos smulkintų žemės riešutų
1 v.š. sezamo sėklų
Padažui:
3 v.š. riešutų sviesto
2 a.š. sojos padažo
3 a.š. sezamo sėklų
pusė citrinos
3 a.š. klevų sirupo (medaus)
vandens
Išvirkite makaronus kaip nurodyta ant pakuotės.
Paruoškite padažą: iki vientisos masės sumaišykite riešutų sviestą, klevų sirupą ir sojų padažą. Sudėkite sezamo sėklas, išspauskite citrinos sultis, įpilkite šlakelį vandens, jog padažas nebūtų per tirštas. Išmaišykite.
Į gilaus dugno keptuvę sudėkite išvirusius makaronus, supjaustytą papriką, supjaustytus vyšninius pomidorus, užpilkite padažu ir ant silpnos ugnies viską maišykite, kol makaronai tolygiai apsidengs padažu. Išjunkite ugnį, į makaronus suberkite špinatus, riešutus ir viską gerai dar kartą išmaišykite.