Mango tyrelė su čija sėklomis puikus receptas mažiesiems valgytojams. Gardi, be pridėtinio cukraus ir įvairinanti kūdikio mitybą. Mango tyrelė su čija sėklomis tinka ir avižų, kuskuso, bolivinės balandos ar kukurūzų košę paskaninti.
Ar mango vaisius gali sukelti alergiją?
Prieš supažindindami mango vaisių su kūdikiu turėtumėte įvertinti tai, kad šis vaisius priklauso tai pačiai augalų šeimai kaip anakardžiai, pistacijos, nuodingosios gebenės, nuodingasis ąžuolas ir nuodingasis žagrenis. Jei šeimoje yra šiems augalams ar produktams alergiškų žmonių dėl vaisiaus vartojimo pasitarkite su pediatru. Priešingu atveju, išbandykite šį gaivų, saldų ir skaidulų gausų vaisių bei jo tyreles.
Reikės:
1 mango (supjaustyto gabalėliais)
1 a.š. čija sėklų
Sutrinkite mango vaisių ir įmaišykite čija sėklų.
Jei vaisius nėra labai minkštas, tada apvirkite:
Užvirinkite vandenį (vandens turi būti apie 5 cm). Į garintuvo krepšelį suberkite mango vaisių ir virkite apie 10 minučių, kol vaisius suminkštės.
Suminkštėjusį vaisių sutrinkite trintuvo pagalba. Jei reikia, įpilkite daugiau skysčio (dėl skystesnės konsistencijos). Įmaišykite sėklų.