Marinuotų burokėlių salotos

Marinuotų burokėlių salotos tiks tiek Kūčioms, šventiniam stalui ar lengvai vakarienei.

Kartais receptai gimsta iš labai paprasto noro sunaudoti šaldytuvo likučius.

Šios salotos – būtent toks atvejis. Lengvos, gaivios, šiek tiek saldžiarūgštės ir labai spalvingos salotos gaminau tą dieną, kai šaldytuve voliojosi virti burokėliai.

Beje, burokėliai dažnai būna nepelnytai pamiršti – juk jie tokie naudingi odai, kraujotakai ir energijai!

Patarimai iš virtuvės

  • Pasiruošk iš anksto: virtus burokėlius gali išsivirti savaitgalį – laikyk sandariai uždarytus šaldytuve iki kelių dienų ir naudok salotoms, sriuboms ar garnyrams.
  • Norisi sočiau? Pabarstyk trupintu ožkos sūriu ar feta – jie puikiai dera su burokėlių saldumu.
  • Papildyk citrusais: keli apelsino ar klementino gabalėliai suteiks dar daugiau gaivos ir spalvų.
  • Žalumynai: petražoles gali keisti kalendra, mėtomis ar baziliku – kiekvienas suteiks kitokį charakterį.
  • Laikymas: salotas laikyk sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų – jos puikiai išlaiko skonį ir spalvą.

Pomidorų ir buratos salotos su duona

Salotos su traškučiais ir vištiena

Kukurūzų salotos

Makaronų salotos su tunu

🥄 Kaip išvirti burokėlius (jei nenaudoji paruoštų)

Užvirk didelį puodą vandens.

Sudėk nuplautus burokėlius, pasūdyk ir virk 50–60 minučių, kol suminkštės.

Nukošk, atvėsink, o tada su popieriniu rankšluosčiu lengvai nuvalyk odelę.

30 min

2 porcijos

Reikės:

½ mažo raudono svogūno, plonai pjaustyto

½ puodeliožalių alyvuogių, smulkiai pjaustytų

¼ puodelio citrinų sulčių

3 šaukštai @visigurmanai nerafinuoti alyvuogių aliejaus

1 šaukštas medaus (arba klevų sirupo, jei norite veganiško varianto)

1 šaukštelio druskos

2 vidutiniai virti burokėliai, supjaustyti kubeliais

½ puodelio smulkintų petražolių

Dubenyje sumaišyk svogūną, alyvuoges, citrinų sultis, alyvuogių aliejų, medų, druską.

Leisk pastovėti 30–45 minutes, kad svogūnai suminkštėtų, o skoniai susilietų.

Virtus burokėlius supjaustyk kubeliais ir sudėk į tą patį dubenį.

Įmaišyk petražoles. Gerai išmaišyk ir palik dar 15 min. pastovėti.

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos