Šie minimaliai saldinti migdolų miltų obuolių keksiukai tokie pat gardūs kaip ir klasikinis obuolių pyragas.
1 val
12 keksiukų reikės:
2 puodelių migdolų miltų (250 ml puodelis)
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
žiupsnelio druskos
0,5 a.š. malto cinamono
3 didelių kambario temperatūros kiaušinių
3/4 puodelio klevų sirupo (galima keisti medumi, agavų sirupu, nerafinuotu cukrumi)
3 v.š. kokosų aliejaus (ištirpinto)
1 vidutinio dydžio plonais griežinėliais supjaustytas obuolys
0,5 puodelio kapotų migdolų riešutų
Dubenyje sumaišome migdolų miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir cinamoną.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su klevų sirupu, kokosų aliejumi.
Šlapius ingredientus sumaišome su sausais. Tešlą paskirstome į keksiukų formeles.
Ant kiekvieno keksiuko uždedame 3 obuolių skilteles obuolių ir pabarstome graikiniais riešutais.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes arba tol, kol keksiukų viršus taps auksinės spalvos.
Migdolų miltų obuolių keksiukai prieš patiekiant atvėsinami.