Morkų ir avižų dribsnių keksiukai be pieno produktų, kiaušinių, paprasti ir tinkantys į vaikų užkandžių dėžutes. Beje, iškepk sveikuolišką keksiuką kitoje formoje ir jį būtinai paragaus visi. Taip atsitiko ir su šiais keksiukais. Užteko juos spurgų formose iškepti ir jau fotosesijos metu žavusis asistentas – Matas bent porą paragavo… paragavo ir vėl fotografuoti padėjo… Na, bent porą rekvizitinių “spurgų” netekome… Štai taip ir gyvename mudu su zuikiu, kepame, ragaujame, o jei lieka dar nufotografuojame.
Morkų ir avižų dribsnių keksiukai – spurgos paprastos ir draugiškos vaikams. Tinka ir mažyliams, kurie jau susipažinę su tokio pobūdžio kepiniais ir recepte minimais ingredientais.
Reikės:
200 g avižų dribsnių sumaltų iki miltų
200 g tarkuotų morkų
1 apelsino
2 v.š. agavų sirupo (medaus)
1,5 a.š. kepimo miltelių
4 kiaušinių
Morkas smulkiai sutarkuokite, avižų dribsnius smulkintuvo pagalba sutrinkite iki miltų. Kiaušinius suplakite su agavų sirupu, sudėkite tarkuotas morkas, įspauskite apelsino sultis ir kruopščiai viską išmaišykite.
Avižų miltus išsijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais. Sausus ingredientus sumaišykite su skystais.
Tešlą supilstykite į norimas formeles ir kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.