Nach’ų interpretacija su duonos traškučiais – tai mano greitai pagaminama, soti ir gardi lietuviška nachos (načos) interpretacija. Užkepti kukurūzų traškučiai vienas tų užkandžių, kuris žinomas visame pasaulyje. Daugybė variacijų, daugybė skirtingų vienas už kitą geresnių skonių.
Šį kartą dar kitokiai užkeptų traškučių, tiksliau užkeptų duonos traškučių, interpretacijai įkvėpė naujieji krosnyje kepti Bon Chance BON DROPS duonos traškučiai.
20 min
Reikės:
140 g duonos traškučių (naudojau BON DROPS 2 pakelius: čili pipirų ir citrinų skonio bei grybų)
1 avokado
1 pomidoro
120 g tarkuoto čederio sūrio
1 citrinos
dar puikiai tiktų jalapenų
Mėsos paruošimui:
250 g maltos kalakutienos (tinka kita malta mėsa)
1 a.š. česnako granulių
5 v.š. konservuotų raudonųjų pupelių
4 v.š. konservuotų kukurūzų
3 v.š. prieskonių mišinio (raudonėlis, kuminas, saldžiosioji paprika, svogūnų prieskoniai)
4 v.š. pomidorų pastos
aliejaus kepimui
Padažui:
4 v.š. graikiško jogurto
1 a.š. česnako granulių
1 v.š. citrinos sulčių
Druskos, pipirų
Pagaminame padažą: Iki vientisos masės sumaišome padažo ingredientus ir dedame į šaldytuvą.
Paruošiame mėsą: į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus. Sudedame mėsą ir iškepame. Ant mėsos sudedame prieskonius, konservuotus kukurūzus bei pupeles. Išmaišome. Mėsą pakepame dar 1 minutę. Išjungus kaitrą, į mėsą įmaišome pomidorų pastos.
Kepame traškučius. Į kepimo formą sudedame duonos traškučius, ant traškučių paskirstome mėsos masę, užbarstome sūrio. Kepame 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6-8 minutes, kol sūris išsilydis.
Pasiruošiame kitus ingredientus. Kol traškučiai kepa, avokadą sutriname ir sumaišome su citrina. Supjaustome pomidorus kubeliais.
Traškučiams iškepus, juos pašlakstome graikiško jogurto padažo, uždedame trinto avokado ir susmulkinto pomidoro.