Vaikams draugiškas nekeptas vyšnių sūrio pyragas yra paprastas desertas su daugybe skirtingų variacijų. Vyšnias visada galima keisti kitomis uogomis (pagal sezoną), riešutus, skirtus pagrindui, keisti kitais, bei saldinti daugiau ar mažiau. Nekeptas vyšnių sūrio pyragas vienas paprasčiausiai pagamintų sūrio pyragų, kuriam pagaminti tikrai nereikia jokių įgūdžių ar specifinių žinių.
20 cm skersmens formai
Reikės:
Pagrindui:
100 g migdolų miltų
100 g smulkitų lazdyno riešutų (galima naudoti ir riešutų miltus)
50 g agavų sirupo arba kito saldiklio
50 g kambario temperatūros sviesto
Sluoksniui:
500 g varškės pyragams
1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės + 1 v.š. citrinos sulčių
80 g agavų sirupo arba kito saldiklio
10 g želatinos + 70 ml vandens
400 g šaldytų ir atirpintų arba šviežių vyšnių
Sausoje keptuvėje trumpai apkepame riešutų miltus ir kapotus riešutus. Padedame atvėsti.
Į prikaistuvį supilame vandenį ir sudedame želatiną. Želatinai leidžiame pabrinkti.
Išmaišome pagrindo ingredientus ir sudedame į sviestiniu popieriumi arba maistine plėvele išklotos kepimo formos (jei netyčia tortuko pagrindas taptų per skystas). Pagrindą tvirtai prispaudžiame ir dedame į šaldytuvą.
Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną.
Varškę pyragams išsukame su saldikliu, įtarkuojame citrinos žievelę, įpilame citrinos sulčių, tirpdytą želatiną. Gerai išmaišome.
Ant pyrago pagrindo dedame uogas, kurias apipilame varškės mase.
Pyragą dedame bent 4 valandoms į šaldytuvą.