Ryžių makaronai su sojų ir imbiero padažu tiks, kai norėsis šilto, lengviau virškinamo ir labai greitai pagaminamo patiekalo. Ryžių makaronus užtenka užpilti verdančiu vandeniu ir palikti keletai minučių išbrinkti. Rytais alsuojantis salstelėjęs patiekalas patiks ir mažiesiems, kurie nėra alergiški sojai.
20 min
2 porcijos
Reikės:
180 g ryžių makaronų
250 g vištienos supjaustytos kubeliais
100 g žirnių su ankštimis
1 virtos kukurūzų burbuolės
1 v.š. kepimui aliejaus
Padažui
1 česnako skiltelės
1 a.š imbiero
2 v. š sojų padažo
1 v. š alyvuogių aliejaus
1 v. š ryžių acto
Medaus ar kito saldiklio pagal skonį.
Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakuotės.
Vištieną supjaustome norimo dydžio gabaliukais ir įkaitintoje ir aliejumi išteptoje keptuvėje pakepame, kol apskrus.
Nuo kukurūzų burbuolės nupjauname kukurūzus. Į keptuvę sudedame kukurūzus, žirnius ir pakepame, kol daržovės pašils (2-3 minutes).
Kol vištiena ir daržovės kepa, sumaišome visus padažo ingredientus.
Į keptuvę su vištiena ir daržovėmis sudedame ryžių makaronus, supilame padažą, viską išmaišome.
Ryžių makaronai su sojų ir imbiero padažu pagaminti. Skanaus!