Saldžiosios bulvės ir žiedinio kopūsto tyrė su morka bei čija sėklomis tiks jau šių daržovių paragavusiam mažyliui. Saldi ir kreminė.
Saldžioji bulvė yra puiki kūdikių tyrelės bazė ir tam egzistuoja ne viena priežastis:
- Bulvėje yra vitamino A, vitamino C, vitamino B6, pantoteno rūgšties (vitamino B5), kalio ir mangano;
- Ji yra puikus beta karotino šaltinis;
- Gerina regėjimą;
- Reguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir t.t.
Saldžioji bulvė tiks su daugelio daržovių, o jei derinio nesugalvojote – Saldžiosios bulvės ir žiedinio kopūsto tyrė, kaip tik jums.
Reikės:
1 nedidelė saldžioji bulvė
1 morka
1/3 puodelio šaldytų žiedinių kopūstų
1/4 arbatinio šaukštelio čija sėklų
Bulvę ir morką nuplaukite, nuskuskite ir dar kartą nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Daržoves supjaustykite smulkiais gabalėliais. Saldžiąsias bulves, morkas ir žiedinius kopūstus suberkite į verdantį vandenį (apie 200 ml vandens arba tiek, jog viską šiek tiek daugiau nei apsemtų) ir virkite nustatę silpną kaitrą apie 15-20 min arba, kol viskas suminkštės.
Išvirusias daržoves sutrinkite, įdėkite čija sėklų.
Jei mažylis vyresnis galite gardinti prieskoniais, sviestu ar kokybišku aliejumi.
1 Komentaras
[…] Žiediniu kopūstu […]