Ši saldžiosios bulvės tyrė su baziliku puikus pasirinkimas pirmosioms tyrėms nuo 4 – 6 mėnesių.
Saldžiosios bulvės yra vienas tų produktų, kuriuos galite išbandyti tik pradėjus kūdikio primaitinimą. Saldžiosiose bulvėse yra daug beta karotino, elektrolitų, kalio, taip pat vitamino E, kalcio, folio rūgšties ir daugybės kitų vitaminų bei mineralų. Dėl didelio skaidulų kiekio saldžiosios bulvės padeda palaikyti sveiką kūdikių virškinamąjį traktą ir skatina reguliarų kūdikio tuštinimąsi.
Baziliko preiskonius drąsiai kesikite kario, cinamono, muskato riešuto ar rozmarino prieskoniais.
Pirkdami saldžiąsias bulves, ieškokite mažų ir vidutinių saldžiųjų bulvių, kurios yra tvirtos, lygios, vienodo odos atspalvio ir be įtrūkimų ar įpjovimų. Kuo bulvė didesnė, tuo ji krakmolingesni. Saldžiosios bulvės šviežios ilgiau išlieka vėsioje arba kambario temperatūros vietoje, atokiau nuo drėgmės, karščio ir šviesos.
Saldžiosios bulvės tyrė su baziliku kreminė, saldoka ir puikiai tinkanti šaldymui.
Beje, ši tyrė puikiai dera su
- Obuoliais
- Kriaušėmis
- Pastarnokais
- Morkomis
- Burokėliai
- Vištiena
- Tofu
- Moliūgu
- Pupelėmis
- Žiediniu kopūstu
- Mangu
- Jogurtu
- Jautiena
- Vištiena
- Lašiša
- Kokosų pienu
Reikės:
1 nedidelė saldžioji bulvė
1/4-1/2 puodelio skysčio (vandens, mamos pieno ar pieno mišinio)
1/6 a.š. baziliko prieskonių (galima nedėti)
Kepimas orkaitėje. Bulvę nuplaukite, nusausinkite, keliuose vietose išbadykite šakute ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes – 1 valandą, kol bulvė suminkštės.
Bulvei atvėsus perpjaukite išilgai, nulupkite odelę ir išimkite minkštimą. Minkštimą, skystį ir prieskonius sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki norimos tyrės konsistencijos. Jei norisi skystesnės tekstūros – įpikite dar skysčio.
Virimas. Bulvę nuplaukite, nuskuskite ir dar kartą nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Supjaustykite smulkiais gabalėliais, suberkite į verdantį vandenį (apie 200 ml vandens arba tiek, jog viską šiek tiek daugiau nei apsemtų) ir virkite nustatę silpną kaitrą apie 15-20 min arba, kol bulvė suminkštės.
Išvirusią daržovę, su prieskoniais, skysčiu sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Jei norisi skystesnės tekstūros – įpikite dar skysčio.
1 Komentaras
[…] Saldžiosios bulvės tyrė su baziliku […]