Saldžių pyragėlių iš sloksniuotos tešlos idėjos pravers ne tik šventiniu laikotarpiu, bet ir užklupus netikėtiems svečiams. Sluoksniuota tešla – tai tikras gelbėtojas, kai norisi kažko gardaus, tačiau neturime daug laiko. Ji leidžia sukurti įvairiausius pyragėlius vos per kelias minutes. Šios saldžių pyragėlių iš sloksniuotos tešlos idėjos tiks ir kai norėsis palepinti šeimą, nustebinti svečius ir kai norėsite gaminti su vaikais. Beje, tai puikus užkandis ir į vaikų mokyklos užkandžių dėžutę.
Jei Jums aktualios vaikų užkandžių dėžutės temos, peržvelkite šiuos straipsnius:
10 keptų sumuštinių idėjų (2 dalis)
Žemiau rasite 10 paprastų, tačiau itin skanių pyragėlių idėjų su detalėmis receptais! Pyragėlius gaminkite kaip parašyta recepte arba sukite į eglutę, kaip šiame straipsnyje.
1. Obuoliai su cinamonu
Ingredientai:
- 250 g sluoksniuotos tešlos
- 2 vidutiniai obuoliai
- 2 šaukštai cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 1 šaukštelis citrinos sulčių
- 1 šaukštelis krakmolo
- 1 kiaušinis (aptepimui)
Gaminimas:
- Obuolius nulupkite, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su cukrumi, cinamonu, citrinos sultimis ir krakmolu.
- Iš sluoksniuotos tešlos išpjaukite kvadratus ar apskritimus.
- Į kiekvieną tešlos gabalėlį dėkite šaukštelį obuolių mišinio, užlenkite kraštus ir užspauskite.
- Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 15–20 min., kol pyragėliai taps auksiniai.
2. Varškė su razinomis
Ingredientai:
- 250 g sluoksniuotos tešlos
- 200 g varškės
- 2 šaukštai cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai išmirkytų razinų
- 1 kiaušinis (aptepimui)
Gaminimas:
- Varškę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušiniu ir razinomis.
- Tešlą išpjaukite kvadratėliais, dėkite įdarą į centrą, užlenkite kraštus ir užspauskite.
- Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 200 °C temperatūroje 15–20 min.
3. Šokoladas ir lazdyno riešutai
Ingredientai:
- 250 g sluoksniuotos tešlos
- 50 g juodojo arba pieniško šokolado
- 50 g smulkintų lazdyno riešutų
- 1 kiaušinis (aptepimui)
Gaminimas:
- Tešlą padalinkite kvadratais, į kiekvieno centrą dėkite šokolado gabaliuką ir šaukštelį riešutų.
- Užlenkite tešlą, kad gautųsi trikampiai ar kvadratai.
- Aptepkite kiaušiniu ir kepkite 200 °C temperatūroje 15–20 min.
4. Uogienė ir migdolų drožlės
Ingredientai:
- 250 g sluoksniuotos tešlos
- 100 g mėgstamos uogienės (braškių, aviečių ar kitokios)
- 2 šaukštai migdolų drožlių
- 1 kiaušinis (aptepimui)
Gaminimas:
- Tešlą išpjaukite kvadratėliais.
- Į kiekvieno kvadratėlio vidurį dėkite šaukštelį uogienės ir šiek tiek migdolų drožlių.
- Užlenkite kraštus, kad įdaras neišbėgtų, arba sulipdykite trikampį.
- Aptepkite kiaušiniu ir kepkite 200 °C temperatūroje 15–20 min.
5. Kriaušės ir karamelė
Ingredientai:
- 250 g sluoksniuotos tešlos
- 1 didelė kriaušė
- 2 šaukštai karamelinio padažo arba rudens cukraus
- 1 šaukštelis citrinos sulčių
- 1 kiaušinis (aptepimui)
Gaminimas:
- Kriaušę nulupkite ir smulkiai supjaustykite, sumaišykite su karamele ir citrinos sultimis.
- Iš tešlos išpjaukite apskritimus ar kvadratus, dėkite kriaušių įdarą į centrą, sulenkite ir gerai užspauskite kraštus.
- Aptepkite kiaušiniu ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 15 min.
6. Avietės su mascarpone
Ingredientai:
- 250 g sluoksniuotos tešlos
- 100 g mascarpone sūrio
- 1 šaukštas cukraus
- 50 g šviežių ar šaldytų aviečių
- 1 kiaušinis (aptepimui)
Gaminimas:
- Mascarpone sumaišykite su cukrumi.
- Tešlą supjaustykite kvadratėliais, į vidurį dėkite mascarpone sluoksnį ir kelias avietes.
- Užlenkite kraštus, aptepkite kiaušiniu ir kepkite 200 °C temperatūroje 15–20 min.
7. Citrinų kremas (lemon curd)
Ingredientai:
- 250 g sluoksniuotos tešlos
- 100 g citrinų kremo (lemon curd)
- 1 kiaušinis (aptepimui)
Gaminimas:
- Tešlą padalinkite kvadratėliais, į centrą dėkite šaukštelį citrinų kremo.
- Užlenkite kraštus ar suformuokite pyragėlius norimos formos.
- Aptepkite kiaušiniu ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 15 min.
8. Bananai su šokoladiniu kremu
Ingredientai:
- 250 g sluoksniuotos tešlos
- 1 didelis bananas
- 3–4 šaukštai šokoladinio kremo
- 1 kiaušinis (aptepimui)
Gaminimas:
- Banano griežinėlius dėkite į tešlos kvadratėlių centrą, šalia pridėkite šaukštelį Nutella.
- Užlenkite kraštus, aptepkite kiaušiniu ir kepkite 200 °C temperatūroje 15–20 min.
9. Grietinėlė ir mėlynės
Ingredientai:
- 250 g sluoksniuotos tešlos
- 100 ml plakamosios grietinėlės
- 2 šaukštai cukraus
- 50 g šviežių mėlynių (ar kitų uogų)
- 1 kiaušinis (aptepimui)
Gaminimas:
- Grietinėlę išplakite su cukrumi, sumaišykite su mėlynėmis.
- Tešlą supjaustykite, į kiekvieno kvadratėlio vidurį dėkite šaukštelį mišinio.
- Užlenkite kraštus, aptepkite kiaušiniu ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 15 min.