Saldžiųjų bulvių ir kukurūzų karis be gitimo, augalinės kilmės, paprastai pagaminamas ir nuostabiai šildantis.
Sparčiai vėstant rudens orams vaistu nuo ligų ir slogios nuotaikos tampa šiltas ir gardus namuose ruoštas maistas. Jaukiai šeimos vakarienei ypač tinka troškiniai, kurie yra sotūs, greitai pagaminami ir maistingi. Saldžiųjų bulvių gerbėjams siūlome pasigaminti minėtų daržovių karį.
4 porcijos
30 min
Reikės:
2 vnt didesnių saldžiųjų bulvių
1 didelės morkos
1 svogūno
1 skardinės konservuotų kukurūzų
saujos špinatų
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. maltos rūkytos paprikos
1 a. š. maltos džiovintos kalendros
1 a. š. kumino
400 ml kokosų pieno
150 ml grietinėlės
druskos, pipirų
Patiekimui: ryžiai
Svogūną supjaustykite ir pakepinkite, kol jie taps skaidrūs ir minkšti. Suberkite prieskonius, gerai išmaišykite. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą su svogūnais, įpilkite kokosų pieno ir grietinėlės. Kokosų pieno ir grietinėlės masę kaitinkite, kol ši užvirs, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite, kol bulvės bei morkos suminkštės ir padažas sutirštės. Sudėkite konservuotus kukurūzus, įberkite druskos bei pipirų. Dar patroškinkite apie 1-2 minutes. Nuėmę nuo ugnies, sudėkite špinatus, išmaišykite.