Salotos su traškučiais ir vištiena

Lengvos, traškios ir gardžios – Cezario salotos su traškučiais ir vištiena

Ieškai greitų, bet sočių pietų? Šios modernios Cezario salotos – puikus sprendimas. Sultinga kepta vištiena, šviežios romėniškos salotos, saldūs vyšniniai pomidorai ir ypatingas prieskoniais praturtintas padažas – viskas subalansuota ir skanu. Vietoje tradicinių skrebučių čia naudojami „Bon Chance“ duonos traškučiai su sūriu, kurie suteikia salotoms papildomo skonio bei malonų traškesį.

Patarimai, kad salotos pavyktų tobulai:

  • Vištieną kepkite ant vidutinės ugnies, kad ji neprikeptų išorėje ir liktų sultinga viduje. Galite prieš tai ją šiek tiek pamušti, kad tolygiau iškeptų.
  • Padažą galite paruošti iš anksto – jis puikiai išsilaiko šaldytuve iki kelių dienų.
  • Traškučius berkite prieš pat patiekdami, kad išliktų traškūs ir neįmirktų nuo padažo.
  • Jei norite dar daugiau skonio, įberkite šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų arba kelis lašus „Worcester“ padažo į padažą.
  • Tarkuotą parmezaną galima keisti į kietesnį brandintą sūrį – tiks ir „Grana Padano“ ar kitas mėgstamas.

Beje, šio receptas atsiradimas yra būtent tinklaraščio skaitytojų nuopelnas. Jūs balsavote, ką man gaminti ir kokius ingredientus rinktis, o aš gaminau. Štai ir Jūsų dėmesiui salotos su vištiena ir duonos traškučiais.

Kuskuso ir žirnelių salotos

Bulvių salotos

Orzo makaronų salotos

Kopūstų ir agurkų salotos

Mango ir avokado salotos

30 min

2 porcijos:

1 didelė vištienos krūtinėlė

2 saujos romaninių salotų

8 vyšniniai pomidorai

50 g „Bon Chance“ duonos traškučių su sūriu

30 g tarkuoto parmezano

1 šaukštas majonezo

1 a. š. Dižono garstyčių

1 a. š. citrinos sulčių

1 a. š. smulkintų kaparėlių

1 a.š. česnako granulių

Vištieną pabarstome druska, pipirais ir apkepame keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus – apie 5 min iš kiekvienos pusės. Supjaustome.

Iki vientisos masės sutriname majonezą, garstyčias, kaparėlius, česnako granules, citrinos sultis.

Salotas ir pomidorus supjaustome. Sudedame į salotų dubenį, įpilame ir išmaišome su ¾ padažo. Pabarstome parmazenu, sudedame vištienos griežinėlius, pabarstome traškučiais. Užpilkame likusiu padažu.

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos