Man labai patinka salotos, o geru oru nelepinančiais orais mane džiugina – šiltos salotos su laukiniais ryžiais.
Mūsų šeima laukinius ir ruduosius ryžius dažniausiai maišo su paprastais, kiekvieno virtuvės spintelėje randamais baltaisiais ryžiais (taip priimtiniau mažajam zuikiui), bet šį kartą rinkomės tik laukinius ryžius. Tikrai nenusivylėme šiek tiek riešutiniu jų skoniu.
Pirmosios pavasario dienos įkvėpta nusprendžiau gaminti salotas! Šiltas, sočias, su salstelėjusiu padažu ir maloniai gaivinančia granatų sėklų rūgštele – tokios tos šiltos salotos su laukiniais ryžiais.
Galima valgyti šiltas ir šaltas.
50 min
4 porcijoms reikės:
2 vidutinės saldžiosios bulvės
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
300 g vištienos
1 stiklinė “Vermont” laukinių ryžių (įsigyti galima “Livin” parduotuvėse)
1 granatos sėklų
30-50 g migdolų riekelių
1-2 saujos salotų
fetos sūrio pagal poreikį
druskos, pipirų
Padažui reikės:
1 šaukštas klevų sirupo
1 didelė citrina
3/4 šaukšto raudonojo vyno acto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1/2 šaukštelio garstyčių
1/2 šaukštelio džiovinto raudonėlio
pipirų ir druskos pagal skonį
Bulves ir vištieną supjaustykite vienodo dydžio riekelėmis, ištepkite aliejumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-35 minutes (laikas priklausys nuo orkaitės ir supjaustytų gabalėlių dydžio). Iškepusius gabalėlius pagardinkite druska ir pipirais.
Ryžius išvirkite taip kaip nurodyta ant pakuotės. Iš granatos išimkite granatos sėklas.
Sumaišykite padažo ingredientus.
Išvirusius ryžius sumaišykite su iškepusia vištiena, saldžiąja bulve, granatų sėklomis, migdolų riekelėmis, salotomis, fetos sūriu. Užpilkite padažu ir viską dar kartą gerai išmaišykite.