Sumuštinukai su karamelizuotais svogūnais

Sumuštinukai su karamelizuotais svogūnais ir humusu – tai dar vienas mano šventinio laikotarpio pasiūlymas, itin tinkantis Kūčioms. Be pieno, mėsos produktų, paprastas, bet labai gardus receptas patikęs mano šeimai. Šis receptas pravers ne tik Kūčių ar šventiniu laikotarpiu, bet ir tada kai norėsis lengvai pagaminamo ir skanaus sumuštinio. Na, ir žinoma taip sunaudosite humuso likučius, kurio likučių dažnai pasitaiko ir mano namuose! Sumuštinukai su karamelizuotais svogūnais būtent ir atsirado tada, kai humuso likučiai mėtėsi šaldytuve ir niekaip nesugalvojau kaip juos realizuoti ne šiukšlių dėžėje (taip kartais atsitinka ir man, esu kalta!).

Beje, jei dar negaminote humuso (avinžirnių užtepėles) būtinai ją išbandykite šiuo advento laikotarpiu, nes jis yra puikus augalinių baltymų ir skaidulų šaltinis, padedantis gerinti virškinimą ir ilgiau jaustis sotiems. Jame gausu širdžiai naudingų sveikųjų riebalų, taip pat vitaminų ir mineralų, tokių kaip geležis, magnis ir vitaminas B6. Dėl žemo glikemijos indekso ir universalumo virtuvėje humusas yra ne tik sveikas, bet ir lengvai pritaikomas mityboje. O jei ieškote humuso recepto tinklaraštyje jų bent keli:

Humusas ir 3 jo receptai

ir mano top’ų topas Moliūgų humusas su feta ir granatais.

Gaminant šią užkandėlę išbandžiau ir “Graikijos skonis” produktus. Myliu Graikiją ir jos maistą, pagarbą gyvenimui ir lėtą gyvenimo tempą. Ne kartą girdėjote, kad Viduržemio jūros dieta viena tų, kuri prisideda prie ilgaamžiškumo, kokybiškos, sveikesnės senatvės, tad būtinai ja pasidomėkite.

Sumuštinukai su karamelizuotais svogūnais

15 min

Humusui reikės:
400 g avinžirnių skardinė
2 šaukštų tahini (sezamų pastos)
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1–2 šaukštų vandens.

Karamelizuotiems svogūnams:
Alyvuogių aliejaus
2 vidutinio dydžio svogūnų, supjaustytų plonais griežinėliais;
Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelio balzaminio acto, naudojau granatų skonio, bet tinka bet koks jūsų turimas. Galite pakeisti ir citrinos sultimis
1 šaukštelio cukraus (geriausia rudas)

Papildomai reikės:
2 ridikėlių, supjaustytų
1 supjaustyto avokado
8 skrudintos duonos riekių (riekes dar supjausčiau į 4 dalis)

Jei patys gaminate humusą: elektriniu trintuvu sutrinkite visus humuso ingredientus iki vientisos kreminės masės. Jei reikia, įpilkite šiek tiek daugiau vandens arba konservuotų avinžirnių skysčio.

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksinės spalvos (apie 5–7 min.). Įmaišykite druską, pipirus, balzaminį actą ir cukrų. Kaitinkite dar kelias minutes, kol svogūnai gražiai karamelizuosis.

Ant kiekvienos duonos riekės užtepkite humuso, uždėkite po avokado ir ridikėlio griežinėlį, karamelizuotų svogūnų.

Sumuštinukai su karamelizuotais svogūnais

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos