Moliūgų humusas su feta ir granatais, nemeluosiu, mano mėgstamiausias humuso receptas puikiai sujungiantis kontrastingus skonius. Švelniam humusui feta suteikia malonaus sūrumo, o šviežūs granatai… na, jie tarsi gaivus saldumo ir rūgštumo pliūpsnis gomuryje.
Moliūgų humusas su feta ir granatais turi atsidurti Jūsų norimų išbandyti receptų sąraše. Puikiai tinka kaip sveikas užkandis draugų susibūrimams ar penktadienio kino vakarui su šeima.
20 min
Reikės:
0,5 puodelio moliūgų tyrės
1 česnako skiltelė
1,5 puodelio virtų ar konservuotų avinžirnių, nusausintų, nuplautų ir su nuluptomis odelėmis
1/4 puodelio tahini
3 v.š. citrinų sulčių
1/2 a.š. kalendros
žiupsnelio druskos
1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
1/4 puodelio vandens arba pagal poreikį
Patiekimui:
1/4 puodelio granato sėklų
1/4 puodelio supjaustyto fetos sūrio
šlakelis alyvuogių aliejaus (nebūtina)
Valgyti su duonelėmis, krekeriais ir daržovėmis
Trintuvo pagalba sutriname avinžirnius, moliūgų tyrę, česnaką, tahini pastą, citrinos sultis, kalendrą, ir druską. Įpilame alyvuogių aliejaus, jei reikia – vandens (tam, kad susitrintų iki vientisos kreminės masės). Paragaukite. Jei reikia įdedame dar druskos, bet, prisimename, kad feta suteiks papildomo sūrumo, todėl nepersistengiame.
Humusą supilame į dubenėlį. Ant viršaus dedame granatų sėklas, fetą.