Traški vištiena saldžiosios bulvės patale sveikas, tačiau vaikams labai patinkantis patiekalas. Tinka į vaikų užkandžių dėžutes ar kaip savo pietus įsidėti.
Iš “svorio metimo” dienų atsimenu, jog sunkiausia buvo ne sportuoti, o atitinkamai valgyti. Jau po kelių savaičių panašus maistas atsibosdavo, o idėjų kaip jį paversti bent šiek tiek skanesniu imdavo ir pritrūkdavo… Žinau žmonių, kurie su manimi nesutiktų. Jiems patinka režimas ir vienas didžiausių pliusų jiems, jog galvos dėl maisto sukti nereikia… Tačiau aš ne viena iš jų…
Prisižiūrėti mitybą sunku iki šiol, ypač kai šeimos poreikiai ima kartais ir išsiskiria..
Virtuvėje man labai padeda žinojimas, jog tą patį patiekalą galima kiekvieną kartą pagaminti šiek tiek kitaip, pakeitus tik vieną ingredientą. Šį kartą dalinuosi gal net labai nusibodusios vištienos krūtinėlės receptu.
Taigi, mano šeimos labai mėgstama traški vištiena saldžiosios bulvės patale.
1 val
2 porcijos
Reikės:
400 g vištienos filė
1 vidutinės saldžiosios bulvės
1 kiaušinio
1 v.š. avižų miltų
2 v.š. pomidorų pastos
paprikos prieskonių
1 v.š. sojos padažo
druskos
pipirų
Vištieną supjaustykite juostelėmis ir keletai valandų pamarinuokite sojos, druskos, pipirų ir saldžiosios paprikos marinate.
Stambia tarka sutarkuokite saldžiąją bulvę.
Į dubenį įmuškite kiaušinį, įdėkite miltų, išmaišykite. Sudėkite vištieną ir išmaišykite. Miltų ir kiaušinių mišiniu apkibusias vištienos juosteles apvoliokite tarkuota bulve.
Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių (po 20 minučių vištienos juosteles apverskite, jog apskrustų abi pusės).
Galima kepti keptuvėje ar karšto oro gruzdintuvėje.