Lengvai pagaminama trinta moliūgų sriuba.
Jau beveik dešimtmetį šią sriubą ruošiu taip: tingiai ir lengvai. Kol ingredientai troškinasi orkaitėje, skiriu šį laiką savo mažyliui ar knygai. Sunkiausia dalis – tai trintuvo panaudojimas… na, gal dar moliūgo lupimas ir pjaustymas…
Taigi, jaukiems rudens vakarams – trinta moliūgų sriuba.
1 val
4 porcijos
Reikės:
800 g moliūgo
3 svogūnai
3 skiltelės česnako
3 v.š. alyvuogių aliejaus
60 ml grietinėlės
vištienos arba daržovių sultinio
druskos, pipirų
Pagardinimui:
skrudintų moliūgo sėklų, žalumynų arba duonos skrebučių
Moliūgą nulupame ir supjaustome 3 centimetrų dydžio gabalėliais. Česnako skilteles nulupame. Svogūnus nulupame ir supjaustome į 4 dalis.
Moliūgo gabalėlius, česnako skilteles ir svogūno ketvirčius, užpilame aliejumi, pabarstome druska, pipirais, išmaišome ir sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Skardą dedame į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30-35 minutes, kol moliūgai suminkštės.
Iškepusias daržoves dedame į puodą ir užpilame sultiniu, kad apsemtų. Verdame 10-15 minučių. Į išvirusią sriubą įpilame grietinėlės, dar paverdame minutę ir sutriname trintuvu.