Varškės pyragas su slyvomis

DESERTAI BE CUKRAUS

zuikioreceptai

9/21/2022 1 min read

Dar vienas lengvas ir gardus desertas tinkantis vaikams, kurie jau susipažino su pieno produktais (varške, pienu, grietinėle ir sviestu).

Reikės:

400 g slyvų be kauliukų ir odelės perpjautų pusiau

4 v.š. avižinių ar pilno grūdo kvietinių miltų

60 g sviesto

5 kiaušinių

100 ml pieno

5 v.š. agavų ar klevų sirupo (galima keisti kitu saldikliu)

180 g varškės

250 g riebios grietinėlės

žiupsnelio druskos

Kepimo skardelėje išdeliojame slyvas, jas apšlakstome 2 v.š. agavų sirupo, išdeliojame sviestu. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5-7 minutes. Laikui praėjus, vaisius apšlakstome susidariusiu sviesto ir saldiklio sirupu ir dar pakepame 8-10 minučių, kol vaisiai suminkštės.

Varškę sumaišome su 1 kiaušiniu.

Kitame dubenyje kiaušinius išplakame su grietinėle, pienu, 3 v.š. agavų sirupo ir druska.Turi gautis į blynų tešlą panaši masė.

Vaisiams iškepus, į kepimo skardelę supilame kiaušinių, grietinėlės , saldiklio ir pieno masę. Padėliojame varškės masę. Kepame 180 laispnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kol vidus iškeps, o šonai pasipūs.