Varškės pyragas su slyvomis – dar vienas lengvas ir gardus desertas tinkantis vaikams, kurie jau susipažino su pieno produktais (varške, pienu, grietinėle ir sviestu). Varškės pyragas su slyvomis lengvai paruošiamas, iš paprastų ingredeintų, puikiai tinka tiek šventėms, tiek paskanauti kasdien.
1 val
Reikės:
400 g slyvų be kauliukų ir odelės perpjautų pusiau
4 v.š. avižinių ar pilno grūdo kvietinių miltų
60 g sviesto
5 kiaušinių
100 ml pieno
5 v.š. agavų ar klevų sirupo (galima keisti kitu saldikliu)
180 g varškės
250 g riebios grietinėlės
žiupsnelio druskos
Kepimo skardelėje išdeliojame slyvas, jas apšlakstome 2 v.š. agavų sirupo, išdeliojame sviestu. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5-7 minutes. Laikui praėjus, vaisius apšlakstome susidariusiu sviesto ir saldiklio sirupu ir dar pakepame 8-10 minučių, kol vaisiai suminkštės.
Varškę sumaišome su 1 kiaušiniu.
Kitame dubenyje kiaušinius išplakame su grietinėle, pienu, 3 v.š. agavų sirupo ir druska.Turi gautis į blynų tešlą panaši masė.
Vaisiams iškepus, į kepimo skardelę supilame kiaušinių, grietinėlės , saldiklio ir pieno masę. Padėliojame varškės masę. Kepame 180 laispnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kol vidus iškeps, o šonai pasipūs.