Varškės pyragas su smidrais yra skanus ir greitai pagaminamas vienas mano mėgstamiausių patiekalų iš smidrų. Tokio tipo kepiniais lepinuosi, kas antrą savaitę visą smidrų sezono metu. Smidrai šiam kepininiui prideda charakterio, saldumo ir unikalumo. Varškės pyragas su smidrais puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdieniam gardžiavimuisi. Pyrago pagrindui naudoju sloksniuotą tešlą taip sutrumpindama visą ruošimo procesą, smidrus rekomenduoju apvirti, o sūrius keisti jums patinkančiais.
30 min
2 sočioms porcijoms
Reikės:
1 pakuotės šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
50 g tarkuoto sūrio (kietojo, fermentinio, čederio ar pan)
100 g kreminio sūrio
400 g varškės
50 g susmulkinto fetos sūrio
10 pusiau perpjautų smidrų
druskos
Varškės ir sūrio kiekius koreguokite pagal pageidavimus ir likučius šaldytuve. Šiuo atveju aš sunaudojau užsilikusio kreminio sūrio ir paprasto fermentinio sūrio likučius.
Į verdantį pasūdytą vandenį sudedame smidrus ir paverdame 2 minutes. Nupilame, perliejame šaltu vandeniu.
Tešlos lakštus atšildome, sujungiame ir pakočiojame į 5 mm storio lakštą. Lakštą padedame ant kepimo popieriaus.
Išmaišome varškę, sūrį, druską ir kreminį sūrį. Ant tešlos paskirstomi varškės įdarą, uždedame pasmulkintos fetos, apvirtus smidrus.
Kepame įkaitintoje 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių, kol tešlos krašteliai paruduos