Veganiška panakota su uogų padažu pagaminama tik iš 5 ingredientų! Šis desertas nuostabi augalinė mitybos alternatyva karvės pieno netoleruojantiems ar alergiškiems vaikams. Recepte taip pat naudojami agar agar milteliai su kuriais dirbti, tiesą pasakius, lengviau nei su želatina.
Nedaugžodžiaujant veganiška panakota su uogų padažu jūsų dėmesiui!
10 min + stingimo laikas
2 porcijos
Reikės:
400 ml kokosų pieno
3/4 arbatinio šaukštelio agar agar miltelių
1/2 puodelio agavų, klevų sirupo (1 v.š. prireiks uogų padažui)
1/2 puodelio šaldytų arba šviežių mėlynių
Į puodą supilame kokosų pieną, sirupą, sudedame agar agar miltelius, išmaišome. Skystį užverdame, tada sumažiname ugnį ir leidžiame pavirti dar 2-3 minutes.
Gautą masę supilame į indus ir leidžiame jai atvėsti. Indelius sudedame į šaldytuvą bent 4 valandoms.
Gaminame padažą: uogas pašildome nedideliame puode, įpilame sirupo, išmaišome. Uogoms leidžiame virti apie 5 minutes, kol šios suminkštės.
Prieš patiekidami panakotą, ant jos užpilame mėlynių padažą.