Vegetariškas barščių receptas su pupelėmis

Vegetariškas barščių receptas su pupelėmis pravers, kai norėsis šiltos, patogios ir sočios sriubos.

…ir vieną dieną pasaulis sugriuvo, atsitiko tai apie, ką šventai tikėjai tik istoriniai vadovėliai beprimins… 

Sunku rinkti žodžius, bet dar blogiau nekalbėti.

Šį kartą dalinuosi Ukrainos pasididžiavimu – jų burokėlių sriubos receptu. Šis vegetariškų barščių receptas yra be mėsos, tačiau sriuba tokia tiršta, kad šaukštas sriuboje stovi, be to ir labai gardi. Ukrainos tradiciniai patiekalai itin artimi mūsų lietuviškai virtuviai: virtinukai, bulvių mišrainė, šalta sriuba, kopūstai įdaryti mėsa ir bulviniai blynai (!). Jau žinote kaip aš mėgstu pastarąjį patiekalą. 

Labai kviečiu visus savo sekėjus šią savaitę pagaminti kažką Ukrainos virtuvės įkvėpto ir tokiu būdu pasakyti “Mes su Jumis” (žinau, kad tarp Jūsų yra ir tikrų virtuvės virtuozių).

Beje,  portalas www.lamaistas.lt siūlo Ukrainos virtuvės įkvėptus receptus keisti į paramą VŠĮ “Mėlyna Geltona”. Kiekvienas jų portale įkeltas ir patvirtintas receptas taps realia pinigine taip reikalinga parama.

1 val

4 porcijos

Reikės:

150–200 g konservuotų ar virtų pupelių

4 burokėlių

3 morkų

1 vidutinio dydžio svogūnas

3 bulvės

1/4 kopūsto galvos

1 v.š. citrinos sulčių

1/2 šaukštelio cukraus

3 lauro lapai

3 v.š. pomidorų pastos

druskos

aliejaus (kepimui)

Ši sriuba tradiciškai patiekiama kartu su grietine ir juoda duona. Rekomenduočiau juodos duonos riekelę paskrudinti aliejuje, pabarstyti druska ir įtrinti česnaku. 

Bulves susmulkiname, burokėlius, svogūną, morkas ir kopūstą sutarkuojame. 
Į aliejumi išteptą ir įkaitintą keptuvę suberiame svogūnus ir pakepiname 1-2 minutes, kol taps skaidrūs. Į keptuvę sudedame morkas ir pakepame kol suminkštės. Svogūnus ir morkas perdedame į kitą lėkštę.

Į keptuvę įpilame aliejaus, įkaitiname. Supilame burokėlius ir kepame, kol pastarieji suminkštės. Suminkštėjus, sumaišome su pomidorų pasta, cukrumi ir citrinos sultimis Kad burokėliai nesudegtų, galima įpilti vandens ar pupelių sultinio. 

Į puodą įpilame vandens, sudedame bulves, kopūstus . Verdame ant vidutinės ugnies apie 20 minučių. Po 20 minučių sudedame morkas, svogūnus, pupeles. Kopūstams išvirus, supilame burokėlių masę. Išmaišome  ir paverdame dar 5 minutes.Likus kelioms minutėms suberiame lauro lapus, pagardiname druska.

Paragaujame ir pagal skonį dar įdedame druskos/cukraus. Ukrainietiški  barščiai turi turėti švelniai saldžiarūgštį skonį.
Sriubą nukėlus nuo ugnies leidžiame jai dar 20 minučių “pailsėti”.

Vegetariškas barščių receptas

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos