Šie vištienos ir cukinijos kepsneliai yra lengvai paruošiami, skanūs. Traškūs išorėje, o viduje sultingi. Galima kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje. Pastarasis variantas man visada artimesnis, nes kol kepsniukai kepa orkaitėje aš galiu ruošti garnyrą, užkandžius vaiko mokyklos dėžutei ar žvilgtelti mėgstamo serialo seriją.
Vištienos ir cukinijos kepsneliai puikus pasirinkimas tiek vakarienei, tiek pietums ar mokyklos dėžutės užkandžiams. Recepte naudojami paprasti ir visur randami ingredientai, tačiau turiu keletą pastebėjimų:
- Miltai: galite naudoti kvietinius, kukurūzų, migdolų arba kokosų miltus. Jūsų teisė rinktis! Jei nenorite naudoti kvietinių miltų, daugeliui šiame recepte visai priimtinas kokosų miltų skonis.
- Sūriai: Puodelis susmulkintos mocarelos čia tikrai prideda ypatingo sviestinio skonio, o parmezanas prideda daug umami skonio! Iš tiesų šiuos kepsniukus dažnai kepu norėdama sunaudoti įvairių sūrių likučius.
Kepsnelius patiekite su mėgstamu padažu, aš labiausiai mėgstu padažą iš graikiško jogurto, česnako ir druskos. Paprasta ir gardu.
O jei dar galvojate kur panaudoti cukiniją, šie receptai Jums tikrai pravers:
Kalakutienos, cukinijos ir kukurūzų kepsniukai
Brokolio, cukinijos ir čederio sriuba
4 porcijos
30 min
Reikės:
2 tarkuotų vidutinių cukinijų (apie 400-600 g cukinijos)
500 g vištienos faršo
2 kiaušinių
2 v.š. miltų
1/4 puodelio smulkintų šviežių petražolių
1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
1 a.š. česnako miltelių
1 a.š. svogūnų miltelių
Druskos ir pipirų pagal skonį
Tarkuotas cukinijas sudėkite į dubenį, apibarstykite druska ir leiskite pastovėti 10 minučių. Išspauskite perteklinį skystį.
Į cukinijas įmaišykite vištienos faršą, kiaušinius, smulkintas petražoles, tarkuotą parmezaną, miltus, česnako ir svogūnų miltelius. Pagardinkite druska ir pipirais.
Iš gautos masės formuokite kepsnelius.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite kepsnelius iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir iškeps viduje, apie 4–5 minutes iš kiekvienos pusės.
Arba. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Paruoštus kepsnelius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite apie 20–25 minutes, viduryje kepimo apverskite, kad abi pusės tolygiai apskrustų. Kepkite tol, kol kepsneliai iškeps viduje.