Vištienos ir cukinijos kepsneliai

Šie vištienos ir cukinijos kepsneliai yra lengvai paruošiami, skanūs. Traškūs išorėje, o viduje sultingi. Galima kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje. Pastarasis variantas man visada artimesnis, nes kol kepsniukai kepa orkaitėje aš galiu ruošti garnyrą, užkandžius vaiko mokyklos dėžutei ar žvilgtelti mėgstamo serialo seriją.

Vištienos ir cukinijos kepsneliai puikus pasirinkimas tiek vakarienei, tiek pietums ar mokyklos dėžutės užkandžiams. Recepte naudojami paprasti ir visur randami ingredientai, tačiau turiu keletą pastebėjimų:

  • Miltai: galite naudoti kvietinius, kukurūzų, migdolų arba kokosų miltus. Jūsų teisė rinktis! Jei nenorite naudoti kvietinių miltų, daugeliui šiame recepte visai priimtinas kokosų miltų skonis.
  • Sūriai: Puodelis susmulkintos mocarelos čia tikrai prideda ypatingo sviestinio skonio, o parmezanas prideda daug umami skonio! Iš tiesų šiuos kepsniukus dažnai kepu norėdama sunaudoti įvairių sūrių likučius.

Kepsnelius patiekite su mėgstamu padažu, aš labiausiai mėgstu padažą iš graikiško jogurto, česnako ir druskos. Paprasta ir gardu.

O jei dar galvojate kur panaudoti cukiniją, šie receptai Jums tikrai pravers:

Kalakutienos, cukinijos ir kukurūzų kepsniukai

Cukinijų ir sūrio blynai

Brokolio, cukinijos ir čederio sriuba

Vištienos ir cukinijos kepsneliai

4 porcijos

30 min

Reikės:

2 tarkuotų vidutinių cukinijų (apie 400-600 g cukinijos)

500 g vištienos faršo

2 kiaušinių

2 v.š. miltų

1/4 puodelio smulkintų šviežių petražolių

1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio

1 a.š. česnako miltelių

1 a.š. svogūnų miltelių

Druskos ir pipirų pagal skonį

Vištienos ir cukinijos kepsneliai

Tarkuotas cukinijas sudėkite į dubenį, apibarstykite druska ir leiskite pastovėti 10 minučių. Išspauskite perteklinį skystį.

Į cukinijas įmaišykite vištienos faršą, kiaušinius, smulkintas petražoles, tarkuotą parmezaną, miltus, česnako ir svogūnų miltelius. Pagardinkite druska ir pipirais.

Iš gautos masės formuokite kepsnelius.

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite kepsnelius iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir iškeps viduje, apie 4–5 minutes iš kiekvienos pusės.

Arba. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Paruoštus kepsnelius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite apie 20–25 minutes, viduryje kepimo apverskite, kad abi pusės tolygiai apskrustų. Kepkite tol, kol kepsneliai iškeps viduje.

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos