Brokolio, cukinijos ir čederio sūrio sriuba visada sušildys, neapkraus skrandžio ir pasotins. Šiai sriubai pagaminti prireiks tik brokolių, cukinijos, čederio sūrio ir 30 minučių. Patikėkite, ši brokolio, cukinijos ir čederio sūrio sriuba gali tapti viena mėgiamiausių rudens tradicijų.
30 min
4 porcijos
Reikės:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
3 šaukštų sviesto
1 susmulkinto svogūno
1 susmulkintos morkos
2 susmulkintų vidutinių cukinijų
1/4 arbatinio šaukštelio šviežiai tarkuoto muskato
3 puodelių daržovių ar vištienos sultinio
4 puodelių brokolių žiedynų
druskos ir pipirų
1 puodelio pieno
2-3 puodeliai tarkuoto čederio sūrio
Dideliame sriubos puode ant vidutinė ugnies ištirpiname sviestą ir alyvuogių aliejų. Sudedame svogūnus ir troškiname kelias minutes, kol jie suminkštės. Suberiame morkas, cukinijas, muskato riešutą, žiupsnelį druskos ir pipirų, vis pamaišydami troškiname dar 5 minutes. Supilame sultinį. Suberiame brokolius. Puodą uždengiame. Verdame 15-20 minučių, kol brokoliai suminkštės.
Sriubą nukeliame nuo viryklės ir sutriname iki norimos konsistencijos. Puodą grąžiname ant viryklės.
Įpilame pieno, sudedame sūrio ir sriubą dar paverdame ant silpnos ugnies 5 minutes arba tol, kol sūris ištirps.