Vištienos ir lęšių kukuliai – tai receptas skirtas įvairių mėsos kukulių gerbėjams ir mėgėjams. Tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems, prie patiekalo rekomenduoju sojų padažą, tačiau tikrai galima gaminti ar rinktis kitą jums tinkantį padažą. Vištienos ir lęšių kukuliai minkšti, purūs, greitai pagaminami ir pagardinti lęšiais.
20 min
4 porcijos
Kukuliams:
400 g vištienos šlaunelių mėsos be kaulo arba file
70 g raudonųjų lęšių nevirtų
300 g jaunos cukinijos
1 svogūno
2 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
druskos
aliejaus kepimui
Sojų padažui:
60 ml sojų padažo
125 ml vandens
2 v.š. kukurūzų krakmolo
1/2 citrinos sulčių
2 v.š. nerafinuoto cukraus
Burokine tarka sutarkuojame cukinijos minkštimą (be žievės ir sėklų). Jei cukinija vandeninga- išspaudžiame vandens perteklių. Smulkiai supjaustome svogūną.
Puode užkaičiame raudonuosius lęšius – verdame, kol suminkštės.
Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus, sudedame svogūną. Svogūnams suminkštėjus, sudedame cukiniją. Kepame, kol masė susitrauks perpus.
Vištieną sutriname maisto smulkintuvu (arba supjaustome labai smulkiai).
Dubenyje sumaišome vištieną, išvirusius lęšius, daržoves, įdedame prieskonius. Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kukulius ir kepame įkaitintoje su šlakeliu aliejaus keptuvėje, po 4 minutes iš abiejų pusių.
Gaminame padažą: Krakmolą sumaišome su šaukšteliu sojos padažo, kad išeitų vientisa masė. Į prikaistuvį sudedame visus ingredientus ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol padažas sutirštės iki norimos konsistencijos (apie 3-5 min.)