Šie vištienos tefteliai arba vištienos kukuliai vienas mėgstamiausių mano šeimos mėsos receptų pastaruosius septynerius metus. Gardžiu padažu aplėti vištienos tefteliai gaunasi minkšti ir sultingi. Sotūs ir gėdos svečius prie stalo pakvietūs nepadarysiantys. Na, tokie mamos pagaminti gaunasi. Šie vištienos tefteliai vieni mėgstamiausių mano 9 mėnesių mažylės (tik gamindami tuos kelis kukulius jai nededu majonezo ir druskos).
Reikės:
400 g maltos vištienos ar kalakutienos krutinėlės
60 g nevirtų ryžių
1 nuluptos ir sutarkuotos morkos
1 smulkiai supjaustyto svogūno
1 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
2 v.š. majonezo
druskos
2 v.š. mėgstamų prieskonių mėsai
Padažui:
5 v.š. pomidorų tyrės ar padažo
4 v.š. grietinės
3 v.š. majonezo
200 ml vandens
1 v.š. miltų
mėgstamų prieskonių
druskos
Ryžius išverdame 2 minutėmis anksčiau nei nurodyta ant pakuotės.
Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus, sudedame česnaką, patroškiname apie minutę, kol pasklis malonus česnako kvapas, sudedame svogūnus ir morkas. Patroškiname kelias minutes.
Į dubenį sudedame visus ingredientus, išmaišome. Suformuojame kukulius, kuriuos dedame į kepimo formą.
Sumaišome padažo ingredientus. Padažu užpilame kukulius. Uždengiame folija ir kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkeitėje apiie 35 minutes.
Nuimame foliją ir dar pakepame 10 minučių, kol gražiai apkrus. Kepant, teftelius kartas nuo karto galima juos vis apipildti padažu.