Ši juokingai paprasta, bet ir labai skani žemės riešutų sviesto vištiena buvo sukurta tai akimirkai, kai tiesiog nesinori gaminti. Žemės riešutų sviesto vištiena tokia ypatinga tampa dėl padažo. Šis paprastas žemės riešutų sviesto padažas viską, ką paliečia, paverčia neatsivalgomu. Jis itin kreminis ir ryškaus skonio. Tinka ne tik vištienai, bet ir makaronų patiekalams ar salotoms. Pagaminsite per mažiau nei 30 minučių ir didelė tikimybė, kad bus puikiai įvertinta ir išrankiausių valgytojų.
Padažui:
1/2 puodelio kreminio žemės riešutų sviesto
1 v.š aliejaus
1 v.š šviežiai spaustų citrinos sulčių
2 skiltelių susmulkinto česnako
1 v.š malto imbiero
1 v.š sojos padažo
2 a.š medaus
1/4 puodelio vandens
500 g vištienos krūtinėlės be odos, supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais
2 v. š alyvuogių aliejaus
2 didelių paprikų supjaustytų plonais griežinėliais
Dubenyje sumaišome padažo ingredientus: žemės riešutų sviestą, aliejų, citrinos sultis,
česnaką, imbierą, sojos padažą, medų, vandenį.
Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 valgomąjį šaukštą
alyvuogių aliejaus. Įdedame vištieną ir kepame iš visų pusių, kol vištiena iškeps, maždaug 5–6
minutes. Vištieną išimame į lėkštę ir atidedame.
Į keptuvę pilame likusį 1 šaukštą aliejaus. Sudedame papriką. Kepame, kol suminkštės, maždaug 5-6 minutes. Į keptuvę sudedame vištieną, padažą, išmaišome ir leidžiame dar kelias minutes pasitroškinti.