Ši švelnaus ir neįkyraus skonio žirnių ir mėtų tyrelė puikiai tinka primaitinimo pradžiai (žinoma, jau susipažinus su kiekvienu ingredientu atskirai). Ši namuose paruošta tyrelė tinka 4-6 ir vyresnių mėnesių kūdikių skrandukams. Švelni, kremiška su šviežiomis ar džiovintomis mėtomis tyrė yra neįtikėtinai skani (ragavau aš, ragavo mano mažoji), tai pirmoji daržovienę, kurią iš tiesų valgė mano mažoji.
Taigi, žirnių ir mėtų tyrelė:
yra puikus maistas kūdikiui nuo 4-6 mėnesių amžiaus
tik 3 paprasti ingredientai
ypatingai švelni ir kremiška
lengva pagaminti — užtrunka mažiau nei 10 minučių
tinkama šaldyti
Beje, prisminkime, kad
- Žirniai turi daug skaidulų, folio rūgšties, vitaminų A, C ir K, yra geras baltymų šaltinis, bei skatina virškinimą.
- Cukinija tyrei suteikia kreminę tekstūrą ir sušvelnina skonį.
- Mėtos gerina virškinimą, nuramina mažuosius skrandukus.
Reikės:
puodelio šaldytų ar šviežių žirnių
1/4 puodelio supjaustytos cukinijos
2 smulkiai supjaustyti mėtų lapeliai
Ruošimas garuose:
- Užvirkite vandenį puode.
- Garinkite cukinijas 5 minutes.
- Garinkite žirnius dar 3–5 minutes.
- Perkelkite virtus ingredientus į trintuvą.
- Įdėkite mėtų.
- Sutrinkite iki vientisos masės, jei reikia įpilkite šiek tiek vandens.
- Patiekite arba užšaldykite.
Virimas: Į puodą su daržovėmis įpilkite tiek vandens, kad apsemtų daržoves. Užvirkite ir virkite 8–10 minučių, kol žirniai taps minkšti. Daržoves sutrinkite, jei reikia švenesnės tekstūros – įpilkite vandens. Verdami žirniai gali prarasti kai kurias maistines medžiagas, nes jos nusiplauna į verdantį vandenį, todėl rekomenduočiau daržoves garinti.
Patarimas! Tyrėje galite nenaudoti prieskonių arba mėtas keistišlakeliu citrinos sulčių, 1/4 šaukštelio kokosų aliejaus, 1/2 arbatinio šaukštelio petražolių, imbiero ar baziliko.