10 tyrelių su daržovėmis

10 tyrelių su daržovėmis idėjų, kurios patiks Jūsų mažyliams ir praturtins jų mitybą. Ruduo puikus metas į kūdikių mitybą įtraukti kuo daugiau daržovių. Spalvingi moliūgai, saldūs burokėliai, kvapnūs pastarnokai ir daugybė kitų gėrybių ne tik papuoš suaugusiųjų, bet ir kūdikių stalą, dubenėlį ar šaukštelį. Įtraukdami kuo daugiau daržovių į mažylio racioną, padedame formuoti sveikus valgymo įpročius, stipriname imunitetą ir praturtiname kasdienybę naujais skoniais. Kuo įvairesni daržovių deriniai, tuo platesnis skonių pažinimas laukia jūsų vaiko.

Patarimai, kaip paruošti kūdikio tyreles, kad šios būtų sveikesnės ir skanesnės

  • Derinkite daržoves tarpusavyje. Vienos suteikia saldumo (morkos, moliūgas, burokėliai), kitos – švelnaus prieskonio (cukinija, pastarnokai).
  • Pridėkite kruopų ar ankštinių. Ryžiai, grikiai, lęšiai ar avižos ne tik praturtina tyreles, bet ir suteikia daugiau sotumo.
  • Nepamirškite baltymų. Vištiena, kalakutiena, jautiena ar balta žuvis dera su daugeliu daržovių.
  • Skonis be druskos. Kūdikių tyrelėse druskos ir prieskonių nereikia – natūralus daržovių saldumas ir švelnumas yra pakankamas.
  • Naudokite aliejų. Į atvėsusią tyrę įlašinkite kelis lašus gryno nerafinuoto alyvuogių ar linų sėmenų aliejaus – taip pasisavins daugiau vitaminų.
  • Drąsiai rinkitės neįprastas daržoves. Pastarnokas, topinambai, moliūgas ar burokėliai gali tapti mėgstamiausia jūsų mažylio tyrelės dalimi.

10 tyrelių receptai su bananais

10 tyrelių iš obuolio

10 tyrelių iš moliūgo (2 dalis)

10 tyrių iš avokado

Žiedinio kopūsto tyrelė su vištiena ir sviestu

10 tyrelių su daržovėmis

1. Morkų, moliūgo ir obuolio tyrė

Ingredientai:

  • 1 nedidelė morka (apie 60 g)
  • 100 g moliūgo
  • ½ obuolio
  1. Morką ir moliūgą nulupkite, supjaustykite mažais gabaliukais.
  2. Garinkite arba virkite apie 12–15 min., kol suminkštės.
  3. Obuolį sudėkite 5 min. iki pabaigos.
  4. Viską sutrinkite iki vientisos tyrės.

2. Cukinijos, pastarnoko ir bulvės tyrė

Ingredientai:

  • 100 g cukinijos
  • 1 nedidelis pastarnokas (apie 70 g)
  • 1 nedidelė bulvė (apie 80 g)
  1. Daržoves nulupkite, supjaustykite kubeliais.
  2. Virkite arba garinkite 15–20 min., kol suminkštės.
  3. Sutrinkite iki vientisos masės.

3. Burokėlių, morkos ir saldžiosios bulvės tyrė

Ingredientai:

  • 1 nedidelis burokėlis (apie 80 g)
  • 1 morka (apie 60 g)
  • ½ saldžiosios bulvės (apie 100 g)
  1. Burokėlį, morką ir saldžiąją bulvę nulupkite, supjaustykite.
  2. Garinkite apie 20–25 min., kol suminkštės.
  3. Sutrinkite iki tyrės.

4. Žiedinio kopūsto, brokolio ir ryžių tyrė

Ingredientai:

  • 80 g žiedinio kopūsto
  • 80 g brokolio
  • 2 v.š. virtų ryžių
  1. Daržoves atskirkite į žiedynus, garinkite 10–12 min.
  2. Įdėkite virtus ryžius.
  3. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

5. Bulvės, cukinijos ir vištienos tyrė

Ingredientai:

  • 1 nedidelė bulvė (80 g)
  • 80 g cukinijos
  • 40 g vištienos krūtinėlės
  1. Daržoves nulupkite, supjaustykite.
  2. Vištieną supjaustykite gabaliukais.
  3. Viską garinkite arba virkite apie 15–18 min.
  4. Sutrinkite iki vientisos tyrės.

6. Moliūgo, lęšių ir morkos tyrė

Ingredientai:

  • 100 g moliūgo
  • 1 nedidelė morka (60 g)
  • 2 v.š. virtų raudonųjų lęšių
  1. Moliūgą ir morką nulupkite, supjaustykite, virkite ar garinkite 15 min.
  2. Įmaišykite virtus lęšius.
  3. Viską sutrinkite iki kreminės konsistencijos.

7. Pastarnoko, morkos ir kalakutienos tyrė

Ingredientai:

  • 1 pastarnokas (70 g)
  • 1 morka (60 g)
  • 40 g kalakutienos filė
  1. Daržoves nulupkite, supjaustykite.
  2. Kalakutieną susmulkinkite.
  3. Viską virkite arba garinkite 15–20 min.
  4. Sutrinkite iki vientisos tyrės.

8. Burokėlių, obuolio ir avižinių dribsnių tyrė

Ingredientai:

  • 1 mažas burokėlis (80 g)
  • ½ obuolio
  • 2 v.š. avižinių dribsnių
  1. Burokėlį nulupkite, supjaustykite, virkite ar garinkite 20 min.
  2. Įdėkite obuolį paskutinėmis 5 min.
  3. Atskirai užplikykite avižinius dribsnius (apie 5 min.).
  4. Viską sutrinkite.

9. Žirnelių, bulvės ir jautienos tyrė

Ingredientai:

  • 80 g šaldytų žirnelių
  • 1 nedidelė bulvė (80 g)
  • 40 g jautienos

  1. Bulvę ir jautieną supjaustykite, virkite apie 20 min.
  2. Paskutinėmis 5 min. įdėkite žirnelius.
  3. Sutrinkite iki vientisos tyrės.

10. Cukinijos, moliūgo ir sorų kruopų tyrė

Ingredientai:

  • 80 g cukinijos
  • 80 g moliūgo
  • 2 v.š. virtų sorų kruopų

Gaminimas:

  1. Daržoves supjaustykite, garinkite 12–15 min.
  2. Įmaišykite virtas sorų kruopas.
  3. Sutrinkite iki vientisos masės.

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos